Guttene fra Åsen tok seieren

Strålende innsats av skiløperne fra Aasguten. Vant tre KM-gull i helgen.

Aasguten sine kretsmestere i stafett. Henrik Einangshaug (t.v.), Kristian Evenhus og Simen Hegstad.  Foto: Foto: Privat.

Sport

På tross av en noget fattig snøvinter så langt, så ser ikke dette ut til å affisere skiungdommen fra Åsen. I helgens kretsmesterskap i langrenn tok Aasguten like så godt med seg tre førsteplasser hjem.

Lørdag vant Simen Hegstad 3 kilometer klassisk i 14-års klassen, og lagkamerat Henrik Einangshaug kunne ikke være noe dårligere da han vant 5 kilometer i samme stil for 16-åringene. Konkurransen lørdag foregikk på Steinkjer skistadion på grunn av for sterk kulde i Grong, hvor det egentlig skulle gått av stabelen.

Søndag var imidlertid temperaturen høy nok slik at løperne kunne ta turen videre nordover til Bjørgan skisenter, hvor det var stafett som sto på programmet.

Der fikk lørdagens vinnere med seg Kristian Evenhus på laget, og sammen så utklasset de konkurrentene på 3 x 3 kilometer i G15-16-klassen.

Assguten vant med hele 1 minutt og  16 sekunders margin, og med en såpass kort distanse, så kan ikke det kalles annet enn en maktdemonstrasjon.

- Det er klart vi er stolt. Vi har et godt skimiljø i bygda, og når vi får slike gutter som viser vei, så er det helt klart en inspirasjon for de andre i klubben.

Det sier Per Ove Einangshaug, som er trener for guttene.

Stor aktivitet

Han forteller at de har omtrent 20 barn og unge som jevnlig deltar på kretsrenn rundt om i distriktet. Når Aasguten har sine egne klubblangrenn, så kan som mange som 50 deltakere stille til start. Det sier litt om det gode arbeidet som gjøres i idrettslaget.

Med snøfallet som har kommet i løpet av søndagen, så håper Einangshaug at treningene nå fremover kan foregå i egne løyper, slik at de slipper å kjøre til Selbuskogen for å få snø under skiene.

Frol sine gutter tok forøvrig tredjeplassen i stafetten. På laget gikk Oddmund Haugnes, Sondre Pettersen og Erik Sorger Olsen.

Aasguten sine jenter gjorde det også godt. I klassen 11-12 år ble laget nummer tre, og på det laget gikk Andrine Rønning, Anniken Evenhus og Guro Hegstad.