Økte prisen – like populært

Pål Gunnar Fuglstad er glad for at treningssenterkundene er mest opptatt av innholdet.

FLEIPETE TONE: – Jeg synes det er topp på 3T, og enda bedre hadde det vært her uten denne brønnøyværingen, gliser Erlend Aas, opprinnelig fra Sømna, om daglig leder Pål Gunnar Fuglstad. De har begge opplevd rivaliseringen mellom plassene en halv time fra hverandre. 

Sport

Kampen om treningssenterkundene er stadig tøff, med mange ulike aktører, tilbud og kampanjer.

Satte opp prisen

3T i Trønderhallen på Levanger velger å ikke gå i noen priskrig. Tvert i mot har senteret økt den ordinære prisen fra 299 kroner i måneden til 349 kroner i måneden fra årsskiftet - og møter forståelse.

– Knappe to kroner dagen betyr lite fra eller til. Den femtilappen i måneden hadde vel gått med til å få flere TV-kanaler eller en ekstra runde på byen ellers, smiler Erlend Aas. 38-åringen er bosatt på Skogn, men opprinnelig fra Sømna.

Han har vært fast kunde på 3T i Levanger fra tiden før senteret flyttet inn i Trønderhallen.

– Det er et fint og oversiktlig senter, med stor trivsel og fin utsikt. For meg er kvaliteten og utvalget viktigere enn noen små prisforskjeller, bedyrer han.

Intet medlemsras

Det lyder som musikk i ørene til daglig leder Pål Gunnar Fuglstad. Hans oppfatning er at de aller fleste kundene tenker mye av det samme.

– Vi har rundt 2.000 medlemmer, og har slett ikke opplevd noe medlemsras på nyåret etter at vi økte prisen. Vi får stadig nye kunder, sier Fuglstad.

Da Innherred skrev en sak om treningssentre i Levanger og Verdal forrige uke, uttalte en student i Levanger at han hadde byttet fra 3T til Care på grunn av flere prisøkninger. Det skjønner ikke Fuglstad helt.


Nytt år, ny giv og mer konkurranse mellom de ulike treningssentrene

Folk både begynner, bytter og returnerer. Det er mange som skifter plass.

 

– Vi har de samme prisene som dem. Studentprisen vår på 249 kroner har dessuten stått stille siden 3T flyttet inn i Trønderhallen. Men vi mister kunder av og til, og får nye. At enkelte hopper på korte tilbudsperioder og flyter litt mellom senterne er noe vi må leve med, sier Fuglstad.

Åpningstider og lønn

Han opplever likevel at de aller fleste 3T-kundene er lojale.

– De fleste ser også forskjellen på et fullverdig treningssenter og de typiske lavprissenterne. Man betaler en pris og får et produkt. Ønsker man oppfølging og veiledning fra folk med kunnskap om trening, så koster det penger. Vi har også utvidet åpningstidene, noe som har økt kostnadene. Det er forklaringen på prisøkningen, sier Pål Gunnar Fuglstad.

På 3T i Levanger har han rundt 30 medarbeidere, alt fra folk som jobber fulltid til instruktører som bare jobber noen timer i uka.

Deltar også selv

Som daglig leder har han mye å gjøre i daglig drift og kundemottak, men passer også på å hjelpe kunder i treningsrommet.

– Jeg har en master i idrettsvitenskap og medisinsk grunnfag, samt en personlig trenerutdanning og en del andre kurs. Jeg tror det er viktig som daglig leder å kjenne den jobben som instruktørene gjør, og jeg leder også enkelte gruppetimer, sier han.

En sunn og veltrent kropp er blitt et mål for stadig flere. Og om ikke man har de store ambisjonene, gjør trening at kroppen fungerer bedre i det daglige. Erlend Aas ser på treningen som både godt for kropp og sjel.

– Nytten trening har for den mentale helsa skal man virkelig ikke undervurdere, poengterer den mangeårige treningssenterkunden.

Egne erfaringer

For daglig leder Pål Gunnar Fuglstad er dessuten det å drive treningssenter en mulighet til å nyttiggjøre seg av egne erfaringer. Dårlige erfaringer.

– Jeg hadde jo en fotballkarriere, med to år på toppidrettsgymnas i Kongsvinger og blant annet et opphold i Stjørdals-Blink. Men jeg var veldig mye skadet, og etter den siste korsbåndskaden fant jeg ut at det var lite å satse videre på. Det å trene, ikke minst å trene riktig, er skadeforebyggende, og jeg ser i dag at måten ting ble gjort på den gang kanskje ikke var den beste, sier Fuglstad.

Nye satsinger og sunn drift

3T i Levanger skal snart i gang med et nytt prosjekt, der de går ut i bedrifter for å hjelpe til med å lage en bedre arbeidshverdag. Først ut er Innherred Renovasjon. Fuglstad håper også på et samarbeid med den nye ungdomsskolen som holder til like ved treningssenteret.

– Vi sitter med mye kompetanse, som vi gjerne deler. Selv om jeg fortsatt elsker fotballen, så ser jeg at det er lettere å skape mestringsfølelse her inne enn når man skal forsøke å drible noen på en fotballbane, sier den daglige lederen.

Det aller viktigste er uansett den daglige driften av 3T i Trønderhallen, og de som venter på gratis treningsmåneder og andre spesialtilbud, venter trolig forgjeves.

– Jeg tror ikke mange senter overlever hvis det blir priskrig. Det å være billig må ikke være hovedfokuset. Til syvende og sist går det ut over kundene selv, med et dårligere treningstilbud, konstaterer daglig leder ved 3T i Levanger, Pål Gunnar Fuglstad.