Mener LHK trente for dårlig i fjor

Nå tror derimot LHKs Vilde Evensen på eliteseriespill om to år.

AMBISIØS: Vilde Evensen håper å komme inn på et ungdomslandslag i håndball. Her fra en kamp for halvannet år siden. Foto: Tor J. Friberg 

Sport

LHK-spiller Vilde Evensen var hjemme på Vik i Sømna i påsken. Der tok hun seg tid til å snakke med lokalavisa Brønnøysunds Avis om håndballkarrieren i Levanger.

– Det har vært mange oppturer og mange nedturer, men jeg har trivdes veldig godt og føler jeg har utviklet meg spesielt mye det siste året, sier Evensen til avisa.

Det er fire år siden hun flyttet til Levanger for å kombinere håndballspill i LHK med skolegang på håndballinja i Verdal.

Trente for dårlig

A-laget rykket ned fra eliteserien før hun fikk spille for dem, men da nesten alle spillerne forsvant åpnet det seg muligheter. LHK gikk tvers gjennom 1. divisjon og rykket videre ned i 2. divisjon.

– Vi hadde et veldig ungt lag, treneren fra Danmark var ikke bra og heller ikke den polske spilleren som ble hentet inn presterte, sier Evensen.

Hun mener den nye treningskulturen ikke passet laget, og at de ikke trente like hardt som de var vant med fra tidligere.

Nye trenere har gitt et løft

Det nye regimet med blant annet spillende trener Izabela Duda har imidlertid tent optimismen for fullt hos Evensen. Resultatene har ikke latt vente på seg, og Evensen har fått mer spilletid.

– Hvis vi klarer å vinne kvalifiseringen for opprykk til 1. divisjon, kan vi spille eliteserie om to år, tror LHK-spilleren. Skulle det i første omgang bli 1. divisjonsspill fra høsten av, håper hun å få proffkontrakt i LHK.

– Vi kan nå langt med det laget vi har nå. Det er viktig at vi har en kjerne som har skikkelig lyst til å satse, sier Vilde Evensen til Brønnøysunds Avis.