Ble utvist for å sette spillet fort igang

Nesseguttens Svein André Lagesen ble en av de første i landet som er utvist på grunn av den nye norske fotballregelen.

Bildet er fra en av Nesseguttens hjemmekamper i fjorårssesongen.  

Svein Andre Lagesen. 

Sport

Det har vært mange motargumenter etter at Norges fotballforbund annonserte den nye regelen om at å hente ballen ut av motstanders mål skulle resultere i gult kort. På lørdag da SPKL Nessegutten spilte bortekamp mot Gimse IL i OBOS cup ble Nesseguttens Svein André Lagesen utvist for nettopp dette, vel å merke etter å ha fått sitt andre gule kort. Det første kom i det 67. minutt etter ei takling.

– Jeg fikk to gule kort på tre minutter. Utvisningen kom i det 70. minutt. Jeg hadde nettopp skåret mål og redusert til 1-2. Jeg plukket med meg ballen for at vi skulle komme raskt i gang igjen og tenkte overhodet ikke på den nye regelen. Jeg hadde hørt snakk om det, men koblet ikke akkurat der og da i kampens hete, sier Lagesen.

At dommeren før kampen forklarte regelen på norsk-nederlansk til en «stand in» for en syk Nessegutten-trener gjorde ikke saken noe enklere.

– Utvisningen ødela kampen

Gimse hadde fått utvist sin keeper kun minutter før Nesseguttens skåring etter at målvakta som bakerste mann felte en Nessegutten-spiller. Kort tid etter kom reduseringen og Lagesen mener de ville hatt gode muligheter til å snu kampen om han ikke hadde blitt utvist.

– Vi var på vei tilbake i kampen og kunne ha snudd dette om vi hadde unngått utvisning. Utvisningen ødela på mange måter vår mulighet til å komme tilbake.

 – En dårlig regel

Det var heller ikke noe klammeri i målet da Lagesen førte ballen fra motstanders mål til midtbanen, noe som gjorde situasjonen enda mer vanskelig å akseptere.

– Jeg synes det er en dårlig regel. Det er strengt å gi gult kort for dette når det ikke er noe krangling om ballen inne i målet, mener han.

Kampen endte 3-1 til Gimse, etter at hjemmelaget økte ledelsen åtte minutter før slutt.

Nessegutten tapte også sin første kamp i OBOS-cupen, 2-5 hjemme mot Leik. De spiller siste kamp i gruppespillet mot Egge først i juni.

– Det ser mørkt ut med tanke på avansement nå. Men cupen er mest som oppkjøring til seriestarten for vår del.

Rosseland-spiller førstemann (?)

Klubben Rosseland på Jæren ble trolig den aller første klubben til å bli rammet av den nye regelen. I kampen mot Skjold i 4. divisjon forrige lørdag, 2. april, reduserte Samuel Danby til 2-3 på overtid og tok med seg ballen ut av målet, fikk sitt andre gule kort og dermed rødt.

Innherred.no takker Marius Helgå via Eirik Aase på Twitter for denne opplysningen.