- Dette er helt fantastisk!

Både jubelen og sjampanjekorkene sto i taket dae hjemmeværende medlemmene i supporterklubben til LHK samlet seg til neglebiting.
Sport

På restauranten Orion i Levanger sentrum valgte medlemmer av supporterklubben til Levanger håndballklubb å samle seg for å følge opprykkskampen mot Bravo i fellesskap.

- Når vi ikke hadde anledning til å reise nedover til Bergen, så samlet vi oss her i stedet, sier Arild Inge Norderhus, som er leder for supporterklubben og trofast LHK-tilhenger.

Lørdag kveld fikk han endelig se sitt lag rykke opp til 1. divisjon og dermed gjeninnta plassen i norsk topphåndball som en del av de to øverste divisjonene.


Levanger rykker opp!

Nå er LHK tilbake i norsk topphåndball etter to seire i Bergen.

- Nå blir det sjampanje på alle, sier han og ler.

Vil doble tilskuertallet

Han har fulgt klubben på nært hold gjennom året i 2. divisjon, og legger ikke skjul på at lørdagens opprykk er enormt viktig for framtiden.

- Nå kan vi få 900-1000 tilskuere på kampene igjen. I år har vi hatt rundt 500 publikummere, noe som fortsatt er blant de største tilskuertallene i landet, sier han og sendte rundt sjampanjeglassene til sine tilhengerkolleger.

En ny hverdag

Også styreleder i LHK, Bjørn Sivert Woll, deltok på samlingen med supporterne. Han la ikke skjul på at nervene var høye under liveoppdateringene de fulgte via Internett, mobiler og andre supportere i Bergen.


- Dette er helt rått!

LHK presterte årsbeste mot sin argeste konkurrent i kvaliken til 1. divisjon. Nå tror Geir Tore Leira på opprykksfest allerede i kveld.

- Vi har ikke hatt noen plan B. Det har bare vært opprykk som har vært målet i år. Nå klarte vi det, og dette er helt fantastisk, sier han lykkelig vitende om at hans klubb spiller i 1. divisjon neste år. Samtidig renner det inn gratulasjoner fra nær og fjern på SMS og sosiale medier til styrelederen. Deriblant fra håndballegenden Trine Haltvik.

- Det betyr så enormt mye for alt og alle. Ikke minst økonomisk, da det er tungt å drive klubben i 2. divisjon. Nå skal vi forhandle kontrakter og avtaler med samarbeidspartnere, som vi har satt på vent til etter at opprykket eventuelt var sikret, sier Woll.

Opprykket vil blant annet bety en oppjustering av spillerkontrakter. I år har klubben 16 spillere i stallen, og sju spillere har hatt proffkontrakter. Neste sesong skal tallet økes til mellom ni og ti.

- Så fortjent

Inger Sætre var en av de øvrige neglebitende supporterne i forsamlingen lørdag kveld, og hun jublet for hvert mål LHK scoret.

- Dette er skikkelig skummelt å følge med på. Jentene fortjener dette så utrolig mye, så vi satset alt på opprykk i dag, sier hun.