Levanger rykker opp!

Nå er LHK tilbake i norsk topphåndball etter to seire i Bergen.
Sport

Jubelen sto i taket både blant tilreisende LHK-tilhengere i Framohallen og tilhengere hjemme i Levanger lørdag kveld, da LHK vant 29-23 over Bravo. Det gjorde at LHK vant kvalifiseringsgruppen, hvor de kjempet om direkte opprykk til 1. divisjon eller en ny og siste kvalifiseringssjanse søndag. LHK ville derimot avgjøre opprykket på egen hånd, og vant 28-21 i en forrykende kamp mot Follo lørdag ettermiddag. Den kampen betegnet trener og sportslig leder Geir Tore Leira som årsbeste for LHK-jentene. Noen timer senere fulgte de opp med dagens andre og avgjørende kamp. Den gikk de seirende ut av, og er nå klare for 1. divisjon neste sesong.

- Dette er så befriende. Nå er vi i himmelen, sier Geir Tore Leira i trenerteamet til LHK lørdag kveld etter at opprykket er sikret.

Roser jentene

Han kaller den siste kampen for en "råddåkamp", hvor LHK fikk slite for seieren med periodevis en del feil. Men gode perioder og flere enkeltprestasjoner sørget for en trygg seier til slutt.

- Jeg må gi all ære til jentene. Dette er en lagseier. I den siste kampen står jentene fram og leverer for hverandre når de går tomme. Det er hele laget som rykker opp i dag. I tillegg må jeg skryte av Isabella (Duda, journ. anm.) og Velaug (Brenne, journ. anm.) for å ha fått inn toppidrettskulturen og trua på seg selv blant spillerne, sier han.

Bergen er trøndersk

Med opprykket i boks er det nå klart for feiring i Bergen by for LHK-jentene. Og i kveld er det lov å kalle avslutningen for en fest, ifølge Leira.

- Vi er ikke bekymret for leggetider i kveld. Dette er en milepæl for LHK, hvor vi har snudd trenden og nå er tilbake i topphåndballen med en vitamininnsprøytning. Vi har også klart å holde det vi lovte sponsorene, som vi er takknemlige for at ga oss dette året til å rykke opp. I kveld er Bergen trøndersk, sier Leira.

Laget

LHK mot Follo (28-21): Janne Eklo Håvelsrud (9 mål, 3 av dem på straffekast), Amalie Estensen, Ina Solheim Eid, Lisa Nordseth (1 mål), Maja Nordseth (6 mål), Vilde Evensen, Sara Rønningen (1 mål), Rikke Trustrup, Siri Ressem Gustavsen, Gerda Leira, Pernille Sandtorp (4 mål), Vilde Rønningen, Ane Westerhus Bolstad og Isabella Duda (7 mål)

LHK mot Bravo (29-23):