Etter å ha sikret seg seriemesterskapet i 2. divisjon tidligere i vår, er det i helgen at Levanger håndballklubb skal forsøke å gjenreise seg som 1. divisjonslag i kvinnehåndball. Klokken 14.15 startet LHKs første kvalifiseringskamp i gruppespillet mot Follo HK Damer og Bravo.

To kamper

Leder til pause

LHK har dominert første omgang fra start, og gikk opp i en komfortabel ledelse over Follo i sin første kamp lørdag. Etter ni minutter ledet de 3-0 over Follo, og økte deretter ledelsen til 6-1. Etter 14 minutter ledet Levanger 8-3. Med ti minutter igjen av første omgang hadde LHK stadig grep om kampen, og hadde kontrollert seg opp til ledelse 11-5 over motstanderne fra Follo.

Follo kjempet seg imidlertid noe inn i kampen igjen mot slutten av omgangen, og spilte seg opp til å ligge under med tre mål. Til pause leder LHK 15-11, og har kontroll på store deler av kampen.

Økte ledelsen

I andre omgang startet Follo med en scoring, men LHK svarte med å gå opp i en femmålsledelse 17-13 utover i omgangsstarten. Ledelsen økte til 19-13 etter 12 minutter. LHK fortsatte å øke ledelsen mot halvspilt andreomgang, og ledet 23-14 med 13 minutter igjen av kampen. Avslutningen ble preget av et satsende Follo, men LHK holder stand med sju måls ledelse på 26-19 med under fem minutter igjen. I innspurte ble det rødt kort til en LHK-spiller, straffebom på Vilde Evensen, to raske scoringer på Isabella Duda og straffescoring til Follo. Det var tydelig at LHK-jentene så seieren i boks mot slutten, noe som betyr at LHK har minst ett bein i 1. divisjon neste sesong etter å ha vunnet 28-21 over Follo.

Klokken 17.45 går neste, avgjørende kamp av stabelen. Da møter LHK som nevnt Bravo, som tapte stort mot Follo.