Vant skjebnekampen

LHK var 30 minutter unna opprykk til 1. divisjon i håndball og skuffet ikke da det gjaldt som mest.

VANT Trener Velaug Leira ledet LHK til dobbel seier i Bergen lørdag, og sikret opprykket til 1. divisjon.  Foto: Kristian Helle

Sport

Lørdag kveld spiller LHK dagens andre og avgjørende kamp i kvalifiseringen til 1. divisjon fra neste sesong. Med 28-21-seier over Follo tidligere på dagen, ligger alt an til opprykksfest lørdag kveld. Da må Bravo bekjempes i Flamohallen i Bergen, og LHK leder til pause med tre mål 14-11. Levanger har ledet an i kampen etter at Bravo først gikk opp i ledelse 2-0.


- Dette er helt rått!

LHK presterte årsbeste mot sin argeste konkurrent i kvaliken til 1. divisjon. Nå tror Geir Tore Leira på opprykksfest allerede i kveld.

LHK slo tilbake, og utlignet til 3-3 etter seks minutter. Så tok LHK over og gikk opp til hele 10-3 over Bravo. LHK fikk en dårligere periode utover i første omgang, men holdt stand tross i en del feil og ledet med tre mål til pause.

Vant 28-21 i første oppgjør

LHK-jentene kan i løpet av dagen i dag bli klare for 1. divisjon i håndball.

Siden Follo endte med ett tap mot LHK og en seier mot Bravo, skulle det svært mye til at LHK ikke vant kvalifiseringen. Bravo hadde null poeng og -22 i målforskjell før LHK-kampen, mens LHK hadde sju plussmål og to poeng fra seieren over Follo. LHK-jentene benyttet sjansen til å sikre seg dagens andre seier, og har dermed garantert 1. divisjonskontrakten neste sesong allerede i kveld. Dermed venter det en feiring i Bergen på jentene og andre tilreisende, som også etter sigende skal feire Isabella Dudas kommende bryllup med et aldri så lite utdrikningslag siden opprykket er sikret.