Møtte LHK med jubel, ordfører og roser

Så brøt spillerne ut i sang for sine supportere etter å ha blitt lovt fest med Robert Svarva.
Sport

Det var høylydt applaus og stormende jubel på torget i Levanger sentrum søndag kveld, da LHK-jentene ankom sentrumsgatene etter hjemturen fra Bergen. Litt reiseslitne jenter ble bejublet av sin egen supporterklubb, som hadde organisert seg med både unge og gamle medlemmer på torget for å ønske jentene velkommen hjem etter opprykket til 1. divisjon dagen før.

Rørt gjeng

- Dette var kjempegøy. Vi fikk vite om planene da vi var på tur hjem, sier trener Velaug Leira etter å ha satt seg ned på torget. Forsamlingen var rørt over å se 40-50 oppmøtte hylle deres innsats i helgen.

I forkant hadde spillerne og trenerapparatet fått roser og blomsterbukett fra supporterne, samt pizza og rosende ord fra ordfører Robert Svarva iført ordførerkjedet for anledningen.

- Jentene har sagt at de skulle ønsket at de fikk oppleve gårdagen en gang til. De har nok ikke landet helt ennå, og de får nok litt mer tid på seg før vi starter oppkjøringen til neste sesong, sier Leira.

Ordfører bød på fest

- Du verden, hvor stolte vi er av dere! Nå er dere igjen i toppen, og tilbake på nest øverste nivå i norsk håndball, sa han og overrasket LHK-stallen med en nyhet.

- Dere spillere og støtteapparatet blir nå invitert til bankett hos kommunen når det måtte passe dere, sa han til smilende LHK-jenter.

Banketten blir ifølge trenerne først etter årsfesten 21. mai, men da er også sesongen over og en velfortjent feiring er på sin plass.

- Det er kjempefint at ordføreren møter opp for å ta imot oss, sier Leira fornøyd.