Verdals juniorer fikk en fotballeksjon av RBK

NM-eventyret tok slutt i Trondheim.
Sport

Ved pause ledet Rosenborg 4-0 over Verdal i NM-kampen for junior.

Et meget sterkt besatt RBK-lag brukte tre minutter på å ta ledelsen. Olaus Jair Skarsem var målscorer.

Hang litt med i en halv omgang

Frem til midten av omgangen fortsatte RBK å trykke Verdal bakpå, og hadde noen store sjanser til å øke ledelsen. Verdal skal ha ros for å prøve å spille seg ut bakfra, og for å sette spillet fort igang i alle faser, men slet med å skape noe særlig fremover.

Nærmest var de da Ingemar Slottemo Lyngstad kom på venstresiden litt inne på RBKs banehalvdel og nesten klarte å finne Alexander Rahming foran mål før keeper kom ut og fanget ballen.

Midtveis i omgangen kom to ganske kjappe RBK-mål. Erlend Dahl Reitan satte inn 2-0 og Jakob Tromsdal 3-0, det siste på en flott heading på bakre stolpe.

RBK hadde spillet og sjansene også det siste kvarteret av omgangen, og på det nest siste sparket på ballen i første omgang ble det også 4-0 ved Mathias Hjelle.

Åtte mål etter pause

Etter 54 minutters spill ble det 5-0 mot et litt uinteressert Verdal-forsvar som stod stille, ved Simen Nordskag. Like etter kunne Alexander Rahming ha redusert, men fikk ikke klem på skuddet da han ble spilt igjennom.

59 minutter og 6-0, Jakob Tromsdals andre mål i kampen.

7-0 etter 62 min, Glenn Daniel Walker. Smeller ballen hardt og høyt i nærmeste.

Etter 74 og 76 minutter ble det 8-0 og 9-0, to kontante skudd av Simen Nordskag og RBKs kaptein Per Magnus Steiring.

To nye kjappe mål etter rundt 80 minutters spill. Først på straffespark ved Per Magnus Steiring og deretter et flott skudd av Jørgen Wisth Lie.

12-0 kom etter 87 minutter. Per Magnus Steiring scoret sitt tredje for dagen, da Verdal satte raskt i gang bakfra, men mistet ballen på godt og vel 20 meter...

Sparte spillere for A-laget

Det ble også sluttresultatet, i en kamp der Verdal etter hvert byttet ut flere av A-spillerne som var med, med tanke på A-lagets kamp mot NTNUI tirsdag. Deyzin Abdulla var ikke med mot Rosenborg av samme grunn.

Juniorene måtte også spille mye på lørdag selv om A-laget tok seg veldig greit av Buvik.

Kaptein Sebastian Valbekmo måtte uansett innse at RBK ble altfor sterke.

- Det er flaut når det blir så mange mål. Samtidig var vi forberedt på at detville bli en nesten umulig oppgave. Men vi måtte i hvert fall gi det et forsøk, sier han etter kampen.

Møtte landets beste

Det gjorde Verdal-laget, og hadde aldri noen plan om å legge seg bakpå og spille kynisk for å begrense nederlaget. En halvsjanse på 1-0 til Rosenborg var imidlertid det nærmeste de var å være skikkelig med i kampen. De største sjansene fikk de i starten av andre omgang og helt på slutten.

- Vi måtte etter hvert bare nyte opplevelsen, i den grad vi kunne det. Om ikke annet er det morsomt å prøve seg mot landets beste juniorlag, sier Valbekmo.

Trener Olav Erik Kvaal tar tapet med fatning.

- Vi hadde marginene i mot i dag, fleiper han umiddelbart etter kampen.

Selv A-laget hadde tapt

Til tross for 0-12 er han fornøyd med guttenes innsats. Det gikk bare rett og slett for fort.

- Selv om vi hadde kommet med hele seniorlaget i dag, hadde vi sannsynligvis slitt med å vinne. Rosenborg-spillerne er enda kjappere i beina enn dem, og dette er spillere som spiller fast i 2. divisjon og er i vannskorpa for spill på RBKs A-lag, påpeker han.

Med Deyzin Abdulla med kunne Verdal trolig spilt seg enda bedre ut av forsvar. I tillegg har Martin Enge vært lenge ute, og er bare så vidt igang igjen. De to kunne hevet juniorlaget ytterligere, selv om det ville blitt kjempevanskelig uansett.

Taddese mest synlig

Horenus Taddese viste seg mest frem av Verdal-spillerne, og naturlig nok var det spillere som han og Elias Mckellar som stod best rustet mot det sterke RBK-laget.

- Horenus drar også de andre med seg, og hever dem rundt seg. Det er viktig at vi prøver å spille ball, og ikke bare sparker den unna, for da får vi den i hvert fall fort i retur, konkluderer Olav Erik Kvaal.

Juniorene tar nå sommerferie. De yngste av dem skal til Norway Cup før serien starter igjen i høst. I tillegg skal altså en del av dem være med i A-lagets kamp mot NTNUI kommende tirsdag, som er siste kamp før ferien for dem.