Denne dama er på vei til Levanger

Landslagsspiller i beachhåndball, Elisabeth Hammerstad, kan bli LHK-spiller i løpet av sommeren.
Sport

Astrid M. Holstad (Dalfsen, Nederland) og Elisabeth Hammerstad (Utleira) har begge vært på prøvespill for Levanger håndballklubb i juni.

Elisabeth Hammerstad blir etter alt å dømme ny LHK-spiller i løpet av sommeren.

– Jeg har veldig trua på Levanger som klubb og det sportslige opplegget de har. Så lenge jeg får tildelt turnus i Levanger, som er ett av to aktuelle steder, blir det Levanger kommende sesong, bekrefter Hammerstad, som for tiden er på samling med landslaget i beachvolleyball.

Holstad valgte Storhamar

Astrid M. Holstad glapp for LHK. 21-åringen fra Trondheim valgte eliteserieklubben Storhamar.

– Storhamar kom på banen i tolvte time og at Astrid valgte å gå dit foran tilbudet fra oss, er forståelig. De har jo rykket opp til eliteserien. Etter all sannsynlighet blir vi enig med Elisabeth og det er vi svært fornøyd med, sier Geir Tore Leira i Levanger håndballklubb.

Hammerstad begynner i turnus som fysioterapeut ved Sykehuset Levanger i høst og klubben har den senere tid jobbet med å skaffe bosted for 23-åringen. Den målfarlige Utleira-spilleren er tiltenkt en sentral rolle i LHK som i høst igjen skal spille i 1. divisjon etter opprykket i vår.

– Elisabeth har mer erfaring enn ungjente våre. Hun har spilt for klubber som Selbu og Hønefoss, og er en stabil spiller med litt andre egenskaper enn vi har i laget fra før av. Hun er en utpreget distanseskytter og vil bli et bra supplement i stallen.

Jakter venstrehendt spiller

Hammerstad er en høyrehendte bakspiller. 23-åringen spiller på det norske landslaget i beachhåndball og har følgende meritter fra mesterskap: VM-bronse fra 2014, EM-sølv fra 2015 og EM-bronse fra 2013.

Nå som Astrid M. Holstad er ute av bildet, intensiveres jakten på en venstrehendt spiller.

– Astrid var førstevalget. Nå må fortsette å lete etter en venstrehendt spiller. Vi er fornøyd med stallen slik den ser ut i dag, men vi har plass til én spiller til, sier Leira.

Nygård ikke tilbudt kontrakt

Tidligere LHK-spiller, Julie Nygård - nå i Molde, har lenge vært aktuell for et comeback i LHK-trøya. Nå viser det seg imidlertid at den overgangen uteblir.

– Vi var i dialog med Julie, men kom aldri til enighet om en overgang, bekrefter Leira.