Vil ha flere trimmere i Olsokrittet

Olsokdagene på Stiklestad starter med terrengsykkelritt lørdag. Arrangøren ber trimmerne melde seg på.

Rittleder Per Arne Røstad inviterer lørdag til Olsokrittet for sjuende år på rad. Arkivfoto. 

Sport

Lørdag går startskuddet for Olsokrittet, det sjuende i rekken. Forhåndspåmeldingen er på samme nivå som tidligere år.

– Vi har passert 115 påmeldte deltakere. Det er stabilt på samme nivå som før. I fjor hadde vi i underkant av 200 deltakere, forteller rittleder Per Arne Røstad til Innherred.no torsdag ettermiddag.

– Det er en litt negativ trend at vi får færre deltakere, spesielt i trimklassen. Vi håper det snur allerede i år, legger han til.

49 og 37 km.

Turklassen sykler ei løype på 49 kilometer mens trimløypa går over 37 kilometer. De ferskeste løyperapportene melder om fine forhold i traseen.

– Halvparten av arrangørkomiteen syklet langrunden på tirsdag og da var det veldig fine forhold. Vi fikk litt nedbør onsdag, men forventer at det blir gode forhold til lørdag om været holder seg, sier Røstad.

Spesialpris til medlemmer

Start og mål er ved Stiklestad skole. Arrangøren anbefaler deltakere i langløypa å bruke terrengsykkel.

– Det er såpass mye sti, myr og krevende terreng på langrunden at det er påkrevd med terrengsykkel. I trimløypa kan man sykle hybrid eller sågar landeveissykkel.

Rittet arrangeres i samarbeid mellom Leksdal og Stiklestad IL. Deltakere fra arrangørklubbene får rabattert deltakeravgift.

– Vi opererer med spesialpris til medlemmer i Leksdal og Stiklestad IL. Dette i håp om å få økt den lokale deltakelsen. Vi har mange gjengangere i turklassene og der er deltakelsen stabil. Nå håper vi å få til en økning i trimklassen også. Formålet med sykkelrittet er å skape en litt annen type aktivitet i disse olsoktidene, sier Røstad.