Da Trøndelag fotballkrets nylig sendte ut innkalling til kampsamling for Team BDO Jenter 2000, altså kretslaget for jenter 16, var det ett navn å spore fra Innherred: Rikke Indahl Fjellhaug fra Vuku.

Samlingen foregår i Nederland fra 9.- til 14. august, hvilket betyr at Indahl Fjellhaug og resten av spillerne reiste nedover i dag, tirsdag.

– Det var jo artig å bli tatt ut, medgir Indahl Fjellhaug til Innherred.no over telefon fra flyplassen på veg nedover.

– Forventet eller overraskende?

– Det var ikke helt forventet, nei, svarer Indahl Fjellhaug, men påpeker samtidig at det ikke kom som lyn fra klar himmel, heller.

– Spennende

I løpet av den lille uka skal laget spille to kamper, en på onsdag og en på lørdag. Ifølge Indahl Fjellhaug møter Team BDO nederlandsk motstand, uten at hun husker helt navnet på lagene.

– Det blir spennende å møte noen lag fra et annet land, og se hvor nivået ligger, sier kretslagsspilleren fra Vuku.

Det er tatt ut totalt 18 spillere på Team BDO, og 5 av dem er fra lag i Nord-Trøndelag. Lagets læringsmål er å komme til avslutning og score mål, og hindre avslutning og mål i mot. Det står i kretsen uttak til samlingen, der de forholder seg til Landslagsskolen, som det heter.

Annen posisjon enn til vanlig

– Målet mitt for samlingen er å utvikle meg mest mulig, og se hvordan jeg er mot spillere fra andre land, forteller Indahl Fjellhaug.

– Enn ambisjonene ellers – hvor langt rekker de?

– Så lenge jeg synes det er artig vil jeg holde på og prøve å nå lengst mulig, svarer hun.

Indahl Fjellhaug spiller til daglig sentrale midtbane på Vuku, hvor hun også er kaptein, men for kretslaget er hun kantspiller. Hun og de andre spillerne skal bo på hotell under samlingen, og blir videre bedt av kretsen om å forberede seg på kamper og treninger på både gress og kunstgress.

Rett fra Norway Cup

Nederland-turen er ikke det første fotballhøydepunktet for Indahl Fjellhaug denne sommeren. Forrige uke var hun en del av det historiske jenter 16-laget til Vuku som tok bronsemedalje i Norway Cup, den første medaljen til Vuku IL i den turneringen noen gang.

– Det er helt sykt at vi fikk bronse, noe vi ikke forventet i det hele tatt, sier Indahl Fjellhaug.

For å ta medalje i Norway Cup må man som kjent spille – og vinne – mange fotballkamper. Og det har ikke akkurat vært lang pause for Rikkes del før hun nå drar til Nederland for enda mer fotball.

– Det er litt slitsomt, ja. Det har ikke vært så mange dager i mellom, sier Indahl Fjellhaug.

– Er du så sliten at det går ut over prestasjonene, tror du?

– Jeg håper ikke det, svarer den unge, lovende Vuku-spilleren, før hun setter seg på flyet til Schipol lufthavn og Nederland.