Hammerstad-overgangen

Ble klar i slutten av juli.

Elisabeth Hammerstad er klar for Levanger Håndballklubb. 

Sport

Innherred skrev om overgangen i slutten av juli:

Hardtstytende Elisabeth Hammerstad har bestemt seg for å melde overgang fra Utleira til Levanger HK. 23-åringen har vært ønsket av flere klubber, blant annet eliteserieklubben Gjerpen – men velger LHK som sin nye klubb. Hun flytter til trehusbyen, og skal i høst begynne i turnustjeneste som fysioterapeut på sykehuset.

Mye rutine

– Vi er veldig tilfredse med å få signaturen til Elisabeth, og hun har stått på ønskelista vår en god stund, sa sportslig leder Geir Tore Leira i Levanger Håndballklubb til Innherred.

Elisabeth Hammerstad er en høyrehendt distansespiller, som trives aller best som venstre back der det blir meget hard kamp om plass i startoppstillingen. Hun har tidligere spilt for Hønefoss, Selbu og Utleira, og spilte også på det norske landslaget i beach-håndball som tok bronse i verdensmesterskapet i Ungarn forleden. Nå er hun snart på plass i trehusbyen, der det nyopprykkede 1. divisjonslaget startet sesongoppkjøringen for en uke siden.

– Elisabeth har stor skuddstyrke, hun kan avslutte fra 11-12 meter og er en spillertype vi får god bruk for. Hun er en typisk lagspiller, er to-tre år eldre enn de fleste av våre jenter og vil tilføre troppen nyttig rutine og erfaring, sa Geir Tore Leira, som også gledet seg over at skadeforfulgte Janne H. Eklo og Maja Nordseth er på god vei tilbake.

Tilbake etter skade

Janne Eklo brakk ankelen under en landslagssamling på Beitostølen i begynnelsen av mai, men kan allerede løpe igjen. Steinkjer-jenta Maja Nordseth har operert en vond skulder, men LHK-ledelsen har godt håp om at begge er klare til seriestart - hjemme mot Fana 4. september. Både Begge spillerne har fulgt opptreningsprogrammet til punkt og prikke, og kan bli spilleklare før forventet.

– Stallen er i praksis komplett nå, selv om vi stadig har følere ute mot en keivhendt høyreback. Vi holder mulighetene åpne, bedyret Leira.

Hovedtrener Velaug Brenne Leira sier følgende til hjemmesiden til klubben nå et par uker senere:

– Jeg tror det blir veldig bra å ha en spiller som Elisabeth på laget. Hun er en type som går godt inn i dette miljøet. Det virker på meg som hun er ydmyk og hardarbeidende, sier treneren til hjemmesiden.

Hammerstad studerer utenfor håndballen til å bli fysioterapeut, og skal ha turnus i Levanger. Hun spilte også på det norske beachlandslaget i håndball som tok bronse i VM i Ungarn i sommer.

P.S. Levanger spiller sin første obligatoriske håndballkamp for sesongen borte mot 3. divisjonslaget Malvik HK i NM. Kampen spilles 31. august klokken 20.00 i Malvikhallen, og er 2. runde i cupen.