Deadline day: Skotsk toppspiss klar for Verdal

Verdals fotballherrer sikret seg årets siste forsterkning i aller siste liten.

Sport

Deadline Day-sendingene fra proffenes verden pleier å være fulle av ymse og til dels lite pålitelige rykter, men at Verdal mandag fikk overgangspapirene i orden for en relativt merittert angriper er ikke kødd.


Sigurd løftet laget over streken

Verdal klatrer på tabellen etter seier over naborivalen mandag kveld.

 

Nivå to i Skottland

David Weatherston (30) er nemlig klar for klubben. Skotten har ifølge Wikipedia spilt for klubbene Queen's Park, St. Johnstone, Queen of the South, Falkirk, Stirling Albion, Alloa Athletic og frem til i vår for Brechin City.

Sistnevnte spiller på nivå tre i Skottland, men der er det altså bare tolv og ti klubber på de to øverste nivåene. Som høyest har han spilt på Championship-nivå i Skottland, nivå to.

Weatherston kan spille både på midtbanen og fremme.

Levangsbekjentskap

Og hvordan har han så havnet i Verdal? Jo, han ble kjæreste med levangsjenta Karen Anna Solberg Sandholm da hun studerte i Skottland, og var tidligere i høst på trening med Levanger uten at de fattet noen videre interesse.

Men Verdal har valgt å ta sjansen, og har sikret seg ham på amatørkontrakt. Skotten er spilleklar allerede til Steinkjer-kampen til helgen, men har ikke spilt en kamp siden slutten av april. Weatherson er akkurat nå hjemme i Skottland, men dukker nok opp på Verdal-trening i løpet av uka.