Sola sendte LHK ut av cupen

Eliteserielaget ble for sterkt.

TAPTE: LHK tapte mot Sola i cupen onsdag.  

TOPPSKÅRER: Kristin Aune skåra seks mål i kampen. 

Sport

LHK tapte til slutt 24-30 mot Sola i cupens 4. runde onsdag ettermiddag.

Til pause var stillingen 13-17.

1. divisjonslaget LHK slet fra start mot eliteserielaget Sola og skåra ikke mål før fem minutt hadde gått av kampen. Da var stillingen 1-3, og målskårer var Vilde Evensen som satte ballen sikkert inn på straffe fra sjumetersmerket.

Lå under med åtte

På stillingen 1-6 til bortelaget, valgte LHK-trener Velaug Brenne å ta timeout. Sola gikk opp til 1-8, før LHK kjempet seg mer tilbake i kampen. Etter 20 minutt var stillingen 7-14. Nevnte Evensen hadde da skåret tre av målene, alle etter straffe. Så tok bortelaget over igjen, og fikk gå opp til 9-17.

LHK fikk mot slutten av 1. omgang mer fart på ballen, og debutant Kristin Aune noterte seg for to skåringer.

Sola styrte det meste av 1. omgang, tross flere tominutters-utvisninger. LHK sleit i angrepsspillet, og ble straffet av personlige feil. I forsvar slapp gjestene for lett til.

Men med den gode avslutningen på 1. omgang, og på stillingen 13-17, øynet LHK-spillerne nytt håp for 2. omgang.

Debutanten LHKs beste

Debutant Kristin Aune (24), og lagets eldste, fortsatte det gode spillet i 2. omgang. Like etter pause reduserte hun til 14-17. Tre mål bak skulle derimot vise seg å være det nærmeste laget kom. Det endte med seksmålstap.

Aune ble lagets toppskårer med seks mål.

– Det er synd vi blir liggende mye bak dem i starten, for egentlig syns jeg vi er ganske jevne. Den store forskjellen er at de har Nøstvold (Tonje Nøstvold) med den rutinen. Hvis vi hadde satt sjansene våre hadde det vært jevnt, tror jeg, sier Aune etter kampen.

LHK-debutanten ble kåret til LHKs beste spiller.

– Det er greit, men det er fortsatt mye rusk fra meg. Jeg må opp jeg også, slår Aune fast etter kampen.

Skuffet trener

LHK-trener Velaug Brenne Leira følte laget egentlig var på nivå med Sola.

– Selvfølgelig er vi skuffet, seks mål er overkommelig mot disse, men vi hadde mer trua på at vi kunne tukte dem og klø dem enda litt mer på nesa, sier Brenne Leira etter kampen.

Sola er dermed klar for kvartfinalen i cupen.