Her er det jentene som regjerer på matta

Målet er å skape et enda sterkere jentemiljø i kampsporten.
Sport

I helgen ble det arrangert samling for judojenter i judohallen i Skoleparken i Levanger, som etter sponsoren bærer navnet EiendomsMegler1-hallen.

Den eies av Levanger judoklubb, og er på rundt 1000 kvadratmeter med kjeller. Det er en stor (375 kvadratmeter) og en liten (100 kvadratmeter) sal i bygget, som også huser kjøkken og kursrom.

Jentesamling

Jentesamling har blitt en tradisjon for Levanger Judoklubb de siste årene. Det arrangeres to ganger i året, høst og vår. Grunnen til at det arrangeres egne jentesamlinger er å skape et sterkt jentemiljø innenfor judo. Det finnes mange jenter som driver med kampsporten, men de er spredt rundt om i ulike klubber. På disse samlingene treffes jenter fra hele regionen, slik at de kan bli kjent med hverandre og få mulighet til å trene judo sammen.

Ekstern ekspertise

Til høstens samling engasjerte vi en kvinnelig trener fra Kongsberg, Birgitte Ursin fra BK Judo. Hun har mange års erfaring med judo. Hun har flere NM-gull, inkludert kongepokal, og medaljer fra EM og VM. Birgitte hadde morsomme og lærerike treninger for jentene. Selv med et stort sprik i alder og erfaring blant de 30 deltagerne, var det noe for alle. Etter ei helg med masse judo, tur i bassenget og mye lek, var det slitne, men fornøyde, jenter som dro hjem.

Både alene og med guttene

Fram til neste jentesamling trener jentene i Levanger Judoklubb, både i en egen treningsgruppe kun for jenter og sammen med guttene. Jentegruppa har trening hver torsdag kl. 18.00, og de som vil komme og prøve judo er velkomne. Denne treningsgruppa har tre kvinnelige trenere.

Neste jentesamling vil bli arrangert neste vår. På denne samlinga vil Hanne Myrnes fra Bodø Judo Club være trener. Det er også ei dame med lang erfaring fra matta, blant annet er hun verdensmester i judo for veteran tre år på rad.

Klubben ser frem til neste jentesamling og håper på strålende oppmøte da også!