Mener dagsformen vil avgjøre kampen

LHK-trener Velaug Brenne Leira og Skrim-trener Jeannette Carlsen er i hvert fall enig om en ting før onsdagens oppgjør.

Velaug Brenne Leira forventer full skjerping mot Skrim etter stortapet mot Fredrikstad sist. Bak, Sara Rønningen, som får en viktig rolle i forsvarsarbeidet.  Foto: Roger Svendsen.

Tidligere krumtapp på laget, men nå hjelpetrener i Skrim, danske Jeannette Carlsen.  Foto: Skrim.

Sport

Ulike medier har flere ganger omtalt OBOS-ligaen i fotball som Kokos-ligaen. Alle slår alle, og det er like vanskelig å spå utfallet av hjemmekampene på Moan enten motstanderen heter Sandefjord eller KFUM.

Akkurat som OBOS-ligaen i fotball

Den beskrivelsen kan overføres til 1. divisjon i håndball, ifølge Jeanette Carlsen.

- Ja, det mener jeg bestemt. I utgangspunktet er de fleste lag jevnbyrdige, slik at det er marginene i hver kamp som avgjør utfallet, sier den opprinnelige dansken, som etter fem sesonger på parketten for Skrim nå har inntatt hjelpetrenerrollen for hjemmelaget.

Skremmende bunnivå

Carlsen forteller videre at bunnivået kan være skremmende lavt både for Skrim og mange av de øvrige lagene i divisjonen, og der får hun støtte fra LHK-treneren.

- Det er helt klart. I siste kamp mot Fredrikstad var vi skremmende dårlig. Men jeg tror kanskje at laget fra plankebyen vil være i toppen når vi setter sluttstrek – uten at det skal være en unnskyldning, sier Velaug Brenne Leira.

Skal reise seg

Derfor drar LHK til Kongsberg onsdag formiddag med mål om å ta to poeng, slik at «storsmellen» mot Fredrikstad kan glemmes for godt.

Kampen skulle opprinnelig vært spilt 25. september, men ble utsatt på grunn av tåke på Værnes.

Kampene kommer tett nå fremover mot jul, og allerede søndag kommer Aker Topphåndball (tidligere Njård) på besøk til Trønderhallen.

Izabela Duda er fortsatt ute med skade, og er ikke ventet i spill igjen for om en måneds tid. Maja Nordseth er skulderoperert, og vil tidligst være tilgjengelig etter nyttår.

Korsbåndskadet

En annen som er ute i lang tid på grunn av skade er tidligere LHK’er Hege Løken.

Hun spilte to sesonger i Skrim etter overgangen fra LHK.

I Kongsberg-klubben gjorde hun det så bra at hun ble hentet til Larvik før årets sesong.

Hege har spilt godt i oppkjøringen for Norges beste lag, men var så uheldig å ryke korsbåndet i kamp mot Storhamar for tre uker siden. Dermed venter et helt år uten håndball for den raske vingen.

- Det var en trist beskjed å få. Hege var en meget god spiller og en flott person utenfor banen. Jeg mener at hun faktisk burde fått sjansen på A-landslaget, men nå ønsker jeg bare henne god bedring og lykke til videre, sier Jeannette Carlsen.

Satser lokalt

Som LHK - så har Skrim også på mange måter vært nødt til å starte på nytt siden nedrykket. Nå er det unge lokale jenter som står i fokus. Midtbacken Trine Haugstad er en av de få veteranene i laget, og LHK-trener Leira er klar på at hun må stoppes hvis det skal bli med to poeng med nordover.

- Vi gjør ikke noen spesielle trekk mot henne, men helt klart så må hun stoppes. Vi har to solide og høye spillere i midtforsvaret i Sara Rønningen og Gerda Leira. Dette er god læring for begge to, og derfor må de bare ta denne utfordringen, sier treneren som også er mamma til Gerda.

Pappa Geir Tore er også med i støtteapparatet sørover onsdag, men utover dette så er det kun 12 spillere som blir med i troppen.

Kostbare reiser

Det er dyrt å spille med lag både i 1. divisjon og 2. divisjon, så klubben må spare inn der det er mulig.

Velaug Brenne Leira håper at raske overganger skal sørge for at LHK vinner onsdag ettermiddag.

- Ja, vi har raske vinger som vi må utnytte når vi erobrer ballen, og så må vi ikke slippe inn så mange mål som vi har gjort de første kampene. Jeg er imidlertid trygg på at poengene vil komme fremover, avslutter en optimistisk LHK-trener.

Kampstart i Kongsberg er onsdag klokken 17.