Den ivrige turgjengeren fra Leksdal har aldri tidligere gjort noe stort nummer ut av deltakelsen i det populære mosjonstilbudet, selv om han har vært på en del topper før om årene også.

Men i år tok det skikkelig av for mannen som til daglig er driftsbetjent ved Verdal videregående skole.

– Det ble litt flere turer enn jeg tenkte ja, medgir Aurstad.

Heldig med utvalget

For da han begynte å nå et ganske anstendig antall turer, ble det en motivasjon til å ta enda flere turer.

– Jeg lot det bli en konkurranse med meg selv på slutten. Da gikk jeg skikkelig inn for det, sier Harald Aurstad.

Ved sesongslutt hadde han registrert 321 besøk til sammen på de forskjellige toppene i årets Ti på topp-tilbud. Størsteparten av dem på Skeisvola og Rollsjøan. Rett over hundre turer til førstnevnte, og litt færre til sistnevnte.

– Jeg var heldig med turutvalget i år, siden begge de to toppene er ganske greie å gå til for meg som bor i Marka i Leksdalen.

Seks på én dag

Likevel ble det også godt over hundre turer fordelt på de andre toppene.

– Jeg fikk med meg at det var folk som tok alle ti på ett døgn. Det gjorde ikke jeg, men jeg hadde også dager med flere besøk. Landstadvollen, Høgkammen, Hanekammen, Skogrøveren og de to jeg har vært mest oppå ble alle besøkt i løpet av én dag en gang, forteller Harald Aurstad.

Ann Sissel Vehus i Ti på topp-komiteen er imponert over den ivrige turgjengeren innsats - og av alle andre som har deltatt i år. De andre mest aktive toppturentusiastene lå på samme nivå som de med flest turer i fjor. Det vil si rundt halvparten av årets ivrige leksdaling. I 2015 var det for øvrig Norvald Eilertsen som med sine 200 turer hadde flest, 40 foran andremann. Premien i år som i fjor er en flott vindtett regnjakke med emblem.

Nesten Verdal - Nordkapp

Men der fjorårets ivrigste hadde «bare» 856 kilometer tilbakelagt på sine turer, har Harald Aurstad gått hele 1476 kilometer for å nå toppen 321 ganger i løpet av 2016. Fra Verdal til Nordkapp er det ifølge Google 1555 kilometer å kjøre (via Sverige).

– Skal du toppe dette neste år?

– Nei, det tror jeg ikke. Jeg kommer nok til å gå mange turer da også, så lenge helsa er i behold, men året i år ble litt spesielt. Jeg har hørt noen rykter om nye turmål neste år, og spesielt gleder jeg meg til å ta turen til Karmhusvollen.