Endte nummer ti

Andreas Stjernen endte på en tiendeplass, men var etter avslutningsrennet Bischofshofen mer opptatt av hvordan det gikk med romkameraten Daniel-André Tande.

Det ble tiendeplass for Andreas Stjernen i det avsluttende rennet i Bischofshofen på fredag. Foto: AP Photo/Matthias Schrader  Foto: Matthias Schrader, AP

Sport

For Tande var knust etter at drømmen om hoppukeseieren ble røvet fra ham av en utstyrsfeil i siste hopp.

– Det er det verste som kunne ha skjedd det siste hoppet der. Det var trist, sa lagkamerat Andreas Stjernen.

Daniel-André Tande måtte ta inn 2,8 poeng på Kamil Stoch etter førsteomgangen, men mislyktes i stedet totalt i sitt siste hopp. Nordmannen var i tydelig ubalanse over kulen, og landet på en ski på 117,5 meter. Dermed kunne Stoch cruise inn til seier i både det siste rennet og i hoppuka sammenlagt, mens Tande sto knust nede på sletta.

– Jeg ga ham en klem og sa at han var god, forklarte Stjernen.

– Tredjeplass er bra, men når det blir på den måten der er det utrolig bittert, fortsatte han.

Trykket stemning

Stjernen er romkamerat med Tande, men på spørsmål om det blir trykket stemning på rommet i kveld, tror han at Tande vil komme tilbake til hektene etter hvert.

– Han skal få summe seg litt selv, så kan vi prate med han, så kommer det seg nok, sa romkameraten til NTB.

– Han er en oppegående kar, så etter en stund kommer han seg nok opp igjen, la han til.

Sportssjef Clas Brede Bråthen fortalte til pressen at Tande selv mente at klipsen som er en del av bindingen hadde løsnet da han slapp seg ned fra bommen.

- Hvis det er det som har skjedd, kunne det endt veldig stygt. Det er en stor prestasjon å komme seg ned, sa Bråthen til NTB.

- Hardt å se

- Det kunne gått skikkelig galt. Man skal ha store skiferdigheter for å lande når noe sånt mangler. Fem av ti ville snurret rundt og skadet seg. Å lande på beina og komme på pallen når noe sånt skjer sier alt om formen hans om dagen, sa Anders Fannemel til NTB. 

- Men det er hardt å se på. Fryktelig urettferdig at det er klipsen som skal ødelegge for hans muligheter, fortsatte han. 

For det er ingen tvil om at det ikke var slik de norske hopperne ønsket å avslutte hoppuka. 

- Det er det mest dramatiske avslutningen som har vært og den tristeste for vår del. Å bli nummer tre med et sånt kråkehopp er en prestasjon det og, men det handler om å vinne. Kanskje kan han om 70 år se tilbake på tredjeplassen og smile, men nå ville han bare vinne. Det kommer han til å gjøre også, avsluttet Stjernen. 

(©NTB)