Duda er syk hjemme

Izabela Duda ligger syk, og kan ikke spille dagens viktige LHK-kamp mot Aker i Oslo.

SYKMELDT Veteranen Izabela Duda (t.v.) sliter med sykdom, og kan heller ikke spille for LHK i kveld. 

Sport

– Hun har meldt fra at hun ligger hjemme med omgangssyke, og blir følgelig ikke med sørover, sier sportslig leder Geir Tore Leira, som allerede er på plass i hovedstaden og rustet til kveldens kamp mot Aker Topphåndball.

Bare ti mål

Hjemmelaget snuser på en kvalifiseringsplass til eliteserien, mens Levanger kjemper desperat for fortsatt eksistens i 1. divisjon. Før dagens kamper er LHK på nedrykksplass, og seks seriekamper gjenstår. Leira skulle gjerne hatt med den polske storscoreren i dag også, men hun har kun spilt tre av 15 kamper denne sesongen - og uttellingen er ikke som i glanstiden: Duda har ikke scoret mer enn ti mål for LHK denne sesongen.

– Duda har vært skadeplaget, men har sett bra ut på trening de siste 14 dagene. Det er klart vi gjerne skulle hatt henne på plass i dag også, men vi får spille med dem vi har til disposisjon - og kan ikke fokusere på spillere som er ute, påpeker Geir Tore Leira.

Slå rivalene

Fyllingen, Flint Tønsberg og Pors er i trolig lagene Levanger må ha bak seg på tabellen, om det fortsatt skal bli 1. divisjonshåndball i Trønderhallen. Begge de to sistnevnte spiller mot overkommelig motstand søndag - og kan komme a jour med LHK etter denne runden. Leiras jenter tapte så vidt det var mot Aker hjemme i fjor høst, og ser muligheten i Oslo. Mye handler om å stoppe playmaker Kathinka Haltvik, datter av legendariske Trine Haltvik.

– Vi har merkelig nok spilt bedre borte enn hjemme denne sesongen, og håper trenden videreføres i alle fall nå. De to neste månedene blir utrolig viktig for klubben, og vi framfor alt ta poeng mot lagene vi sliter sammen med i bunnen av tabellen, sier Geir Tore Leira.

P.S: LHK står med ni poeng så langt, sju av dem er tatt på bortebane.