Endelig et skirenn igjen!

Flere hundre skiløpere stilte til start når det ble arrangert to sårt etterlengtede karusellrenn og et klubbrenn for nabokommunen i Frolfjellet onsdag kveld.
Sport

Ivrige skiløpere lot ikke kulden påvirke engasjementet i Frolfjellet onsdag kveld, når Frol idrettslag stilte med Frolkarusell, Levangerkarusell og klubbrenn for Vinne Skilag i ett og samme renn. Frolfjellet skisenter er nemlig ett av få skianlegg i området som faktisk er i stand til å arrangere et ordinært skirenn for tiden, på grunn av snømangel flere steder i distriktet.

- Vi har nok snø til å arrangere renn, men ikke til å kjøre opp klassiskløyper. Det er såpass lite snø at vi måker til litt ekstra snø i løypa før treningene, sier Morten Munkeby, som var tidtakeransvarlig for rennene onsdag, sammen med Robert Ressem i Frol IL.

Flere hundre

Først gikk 50 aspirerende barn en rute uten tidtaking, før klubbrennet og karusellene ble startet. Der var hele 210 løpere påmeldt, og sørget for en folksom kveld i skianlegget.

- Vi skulle arrangere et karusellrenn tidligere, og den eneste dagen det var pent vær, var det også 20 minusgrader. Da kunne vi ikke legge termometeret i vaffeljernet og si at det var varmt nok heller, sier en humoristisk Munkeby på tidtakerkontoret.

Fornøyde deltakere

I løypene var det ivrige løpere i alle aldre som samlet seg til dyst både i junior- og seniorklassene. Flere lokale renn har den siste tiden blitt avlyst på grunn av snømangel, og iveren var derfor stor når arrangørene i Frol IL inviterte nær og fjern til konkurranse.

- Det var fint å gå i dag, og jeg syns ikke det var særlig kaldt heller, sier en fornøyd Bjørnar Lian etter målgang og inntak av en kopp med saft.

- Ja, og tiden ble ganske grei også, skyter søskenbarnet Erlend Lian inn fra sidelinja.