Bent Sørmo rister på hodet av hele saken. Han synes ikke noe særlig om at hans tidligere lagkamerat Ørjan Hopen ikke klarte å skaffe kampbilletter som lovet, da han og vennegjengen fra Skogn og Markbygda dro over til England i januar.

- Det er ganske surt. Vi betalte til sammen 17.000 kroner på forskudd til Ørjan, men vi begynte å ane ugler i mosen allerede da vi kom til Manchester.

Det var sist helg det ble kjent at den tidligere LFK-spilleren Ørjan Hopen hadde innrømmet å ha svindlet nordmenn med falske Premier League-billetter. «Først og fremst vil jeg legge meg flat og beklage det som har skjedd på det sterkeste. Har over lengre tid hatt store økonomiske problemer. Dette blir nå tatt tak i av personer som ønsker å hjelpe meg», skrev Hopen på Facebook.

Var i god tro

Bent forteller at de allerede i fjor høst avtalte med Hopen at han skulle ordne billetter til storoppgjøret mellom Manchester United og Liverpool, som skulle spilles i midten av januar.

Guttene ordnet fly og hotell på egen hånd, og avtalen var at vi skulle få billettene på kampdagen der borte.

Ørjan Hopen lovet å skaffe Bent Sørmo og kompisene kampbilletter, men det gjorde han ikke.

Sørmo vet at Hopen tidligere har formidlet billetter til kamper i England, og da ble alt ordnet som lovet.

- Ja, min far og hans samboer var på jakt etter billetter til  en Tottenham-kamp i London i fjor høst, og da fikk han hjelp av Ørjan til det, så derfor regnet jeg med at han kunne fikse for oss også når vi skulle over, forteller LFK-backen.

Gledet seg

Erlend Aune Krogstad, som også var med på turen, rister på hodet av den tidligere LFK-spilleren.

- Vi hadde gledet oss i lang tid. Manchester United mot Liverpool på Old Trafford er jo nærmest som julekvelden for oss supportere. Er det rart vi blir både trist og forbannet, sier skogningen.

Billettene til disse kampene blir nærmest revet bort, og mange billetter blir derfor videresolgt via svartebørs. Disse billettene er som regel tilgjengelig via mange ledd, og det gjelder å ha de rette kontaktene.

Derfor var gleden stor i vennegjengen da Bent kunne fortelle at Ørjan Hopen kunne hjelpe dem slik at de kunne få oppleve storkampen fra tribunen i «Drømmenes Teater».

2.400 kroner hver ble beløpet som hver av turkameratene overførte til sogndølen, med lovnad om at billetter skulle være klare da de ankom Manchester.

Det ble bytur og ikke fotballtur for vennegjengen fra Levanger. Foto: Privat

Dyr bomtur

Kampen gikk av stabelen søndag 15. januar. Guttene hadde planlagt langhelg på ballløya, og dro over allerede på torsdag.

- Vi ordnet med fly og hotell selv, og tar vi med det som vi betalte på forskudd til Hopen, så er det klart at det er mye penger for flere av oss, sier den 22-årige siviløkonomstudenten.

Derfor var skuffelsen ekstra stor da de ble stående billettløse utenfor Old Trafford.

Han må nok også noe motvillig innrømme at han har blitt litt ertet i ettertid for at  en med hans studieretning ikke var mer påpasselig enn han faktisk var når det kom til penger og garantier, men som han sier:

- En ting er å svindle fremmende mennesker, men å svindle en lagkamerat og hans venner synes jeg blir rimelig drøyt. Derfor var det ingen grunn til at vi ikke skulle tro at alt var i skjønneste orden.

Enden på det hele ble at tre av guttene var så oppsatt på å få med seg det store lokaloppgjøret, at de klarte å skaffe seg nye billetter rett før kampstart, selv om det kostet noen kroner ekstra. Resten av gjengen mente at nok penger var kastet ut av vinduet, og nøyde seg med å overvære kampen via tv-skjermen på en pub i nabolaget.

De har allerede sendt pengekrav til Ørjan Hopen. Hvis det ikke kommer noen penger i løpet av kort tid, vil guttene oversende kravet til inkasso, slik at de får sikret kravet mot å bli foreldet.

Det kan nok godt hende at midtbanespilleren også blir jaktet på selv, men da ikke av klubbledere som er ute etter hans tjenester på fotballbanen.

Bytter «billettbyrå»

- Vi traff en kvinne i Manchester som også var lovet billetter av Hopen, men hun hadde heller ikke sett snurten av dem, så vi er nok ikke alene nei, sier en oppgitt Erlend Aune Krogstad.

Bent Sørmo kan fortelle at han tirsdag fikk en SMS fra Ørjan Hopen hvor han beklaget og lovet at han og vennegjengen skal få pengene tilbake.

- Det er lov å håpe, men skal jeg være ærlig så tror jeg vi må anse disse pengene som tapt. Blir det ny England-tur, så vil vi nok ikke bruke Ørjan Hopen sitt «billettbyrå» - nei, sier Bent Sørmo sarkastisk.

Innherred har forsøkt å få kontakt med Ørjan Hopen for en kommentar, men han har ikke besvart våre henvendelser.