Verdal henter tidligere landslagsspiller

Damian Aldas er strålende fornøyd etter å ha signert for Verdal. Han føler også presset.

Gjenforent Keeper Maciej Raniowski, nyervervelsen Damian Aldas og kantspiller Adrian Krysian er gode venner. Nå er de gjenforent i Verdal.  Foto: Johannes Strand

Sport

Verdal IL bekrefter overfor Innherred at polakken Damian Aldas er klar for klubben. I natt kom han fra Krakow til Verdal, og onsdag kveld skal han være med på sin første trening med verdalingene. Den polske midtbanespilleren sees på som en skikkelig forsterkning, og det er ikke uten grunn.

Det er nemlig snakk om en tidligere landslagsspiller på aldersbestemt nivå.

Fem U-landskamper

Aldas ble sett på som et stort talent i Polen for noen år tilbake. Han har nemlig fem U-landskamper. To for U20, og tre for U21. Disse kampene spilte han i 2011. Et av høydepunktene hans i karrieren var da han spilte for Polens U20-lag mot Tyskland. I den kampen ble stillingen 1-1, og Damian Aldas var banens aller beste spillere. Forhåpentligvis blir det mulig å se noe av det samme på Verdal stadion utover høsten.

Polakken er en midtbanespiller med både gode offensive og defensive kvaliteter. Tidlig i karrieren spilte han for det meste på venstresiden av midtbanen, men de senere årene har han spilt mer sentralt i banen. Blant annet har han gjort seg bemerket som defensivt anker på midtbanen, og det er en posisjon Verdal vurderer sterkt å bruke ham i. Han bekler også rollen som høyre midtbane, samt hele backlinja.

Erfaren

Damian Aldas er født i 1991, og fyller 26 år i juli. Han har masse erfaring fra bra nivå i Polen. Blant annet har han spilt 62 kamper på nest øverste nivå. Der har han scoret to mål, og har tre assist.

I tillegg har han syv kamper i Liga 2, og 45 kamper i Liga 2 – Vest.

Aldas kommer til Verdal fra klubben Stal Mielec som spiller på nest øverste nivå i Polen. Der har han slitt med å få spilletid, og derfor tok han kontakt med Verdal. I fjor spilte han på nivå tre for Odra Opole, som er en klubb de to andre polakkene i Verdal kjenner godt.

Jobb i Verdal

Verdal ILs Ole Lasse Holmlimo påpeker at det ikke er snakk om proffkontrakt for polakken.

– Vi kjøper han ikke og gir heller ikke proffkontrakt. Damian tok kontakt selv med oss, og ønsket seg til Verdal. Han er en tidligere lagkamerat og god venn av Maciej Raniowski og Adrian Krysian. Han har fått jobb hos Steinar Myhre betongentreprenør, forteller Holmlimo før han fortsetter:

– Dette blir fryktelig spennende! Han har de kriteriene Nils Petter Austad (hovedtrener for Verdal, journ.anm.) leter etter, og er en spiller som kommer til å forsterke laget. Hadde han ikke hevet laget ville han ikke vært interessant for oss.

Holmlimo poengterer videre at verdalingene har fått et meget godt inntrykk av den profesjonaliteten deres to andre polakker har vist, og at det er noe som er viktig for moralen i gruppa.

Da Innherred møtte Verdals nyervervelse på Verdal stadion onsdag ettermiddag var det en strålende fornøyd herremann avisa møtte.

Strålende fornøyd

– Jeg er fornøyd med å være her, påpeker Aldas.

Han hadde fått med seg at avisa omtalte han som en tidligere landslagsspiller, og det tok han med et smil.

– Jeg kjenner presset nå ja, ler midtbanespilleren.

Fra før av har Verdal to polakker i keeper Maciej Raniowski og kantspiller Adrian Krysian. Begge to har jobb her på Innherred, og spiller fotball for herrelaget. Raniowski og Krysian spilte sammen i den polske klubben Odra Opole som spiller på nivå tre i Polen, og det gjorde også nysigneringen Damian Aldas.

Gjenforening

Nå er de tre polakkene gjenforent, og stemningen var utvilsomt meget god da Innherred møtte dem onsdag.

Verdal har to kamper igjen av vårsesongen. Først er det bortekamp mot Træff førstkommende lørdag, og deretter møter de Rosenborg 2 på eget gress. Kanskje får vi se deres nye klassespiller fra Polen allerede i disse kampene. Og da kan fort alle de tre polakkene bli å se på banen samtidig slik at det blir en skikkelig polsk gjenforening. Denne trioen kjenner som nevnt hverandre godt, og det trenger ikke være så dumt når Aldas kommer til klubben midt i sesongen.