Førstkommende søndag rykker Levanger FK sitt mannskap inn i Plankebyen for å forlenge Fredrikstad FK sin begredelige statistikk Levanger.

Levanger FK står før søndagens oppgjør med fire seire og en uavgjort i tidligere oppgjør mot Fredrikstad FK.

Etter å ha startet høstsesongen svakt med to tap, ser det ut som Powells menn har begynt å feste grepet om OBOS-ligaen igjen.

Forrige kamp mot Strømmen var en sjanserik kamp for Levanger. De hadde fart i angrepsspillet og fant kreative løsninger for å komme til sjanser foran målet til Strømmen. Det tok likevel lang tid før de fikk hull på byllen, men etter 89 minutt hamret Robert Stene ballen i nettet fra straffemerket. Det kunne lett stått både tre og fire mål for LFK, men stolpen sto ofte i veien.

Skal omsette sjansene

Magnus Powell vil ikke skylde på stolpen for at det ikke ble målfest mot Strømmen.

– Det var en fortjent seier i en sterk bortekamp. Vi produserte masse sjanser, men ballen ville ikke i mål. Spillerne kan ikke bare skylde på marginene, det er en dose udyktighet inne i bildet også. Vi har jobbet med konkrete ting for å omsette sjansene våre, det kan skje allerede neste kamp mot Fredrikstad, mener Powell.

Magnus Powell synes debuten til Joachim Osvold var helt grei, men forventer mer av han fremover.

Helten fra forrige kamp, Robert Stene, var fornøyd med å avgjøre den sjanserike kampen.

– Det ble en seier og vi fikk med oss poengene, det er det som teller i fotball. For oss var dette en meget viktig seier for å henge med. Når det gjelder å omsette sjanser til mål var vi rett og slett altfor dårlige, men dette jobber vi med hver dag. Jeg har stor tro på å putte et par baller i Fredrikstad sitt nett på søndag, sier en fornøyd og offensiv Stene.

Vil ikke vekke bjørnen

Fredrikstad FK er et lag som sliter i nedre del av tabellen og skal i teorien være nokså sikre tre poeng for Levanger, men Powell vil ikke ta noe på forskudd.

– Vi møter et lag som i utgangspunktet skal være godt, men som har famlet i mørket i det siste. Det blir en ny tøff kamp mot et sterkt og aggressivt lag. Jeg håper likevel at den sovende bjørnen Fredrikstad FK vil sove i noen kamper til, humrer Powell.

Stene mener at kampen mot Fredrikstad er høydepunktet i sesongen for Levanger og gleder seg stort til å møte laget han både har spilt for og vært med å senke med sine to mål på hjemmebane i forrige oppgjør.

– Det er bestandig gøy å spille på Fredrikstad Stadion. Det er masse tilskuere og et proft opplegg. Jeg scorer ofte mot Fredrikstad, og det akter jeg å gjøre minst et par ganger søndag også. Fredrikstad har mislyktes totalt og gjort mye galt de siste årene, de har virkelig kniven mot strupen, noe jeg ikke virkelig ikke unner de. Likevel blir det nok en tøff kamp. Vår jobb er å opprettholde trøkket og sette sjansene våre. Statistisk sett er Fredrikstad underdogs og det skal vi vise, sier Stene.

Levanger FKs spydspiss utelukker ikke at det kan vise seg litt god gammeldags Stene-magi på Fredrikstad Stadion.

Kampen mellom «den sovende bjørnen» Fredrikstad FK og Levanger FK kan følges live på vår nettside, Innherred.no.