Tok bronse i Hovedløpet

Levangsbyggen Trym Nergård Rønning på pallen på Beitostølen.

Trym Nergård Rønning imponerte i Hovedløpet på Beitostølen.   Foto: Norges Orienteringsforbund

Sport

Årets Hovedløp og O-landsleir går denne uken av stabelen på Beitostølen. Det hele startet med fortrening på torsdag og deretter Hovedløp i sprintorientering på fredag.

I klassen for gutter 15 år tok Mikkel Holt fra Freidig seieren. I fjor var han kun 10 sekunder fra medalje under sprinten, så det å vinne i år var veldig artig.

- Nå har jeg nådd målet med Hovedløpet. I morgen kan jeg bare senke skuldrene, sier Mikkel til orientering.no.

46 sekunder bak Freidig-løperen var Ådne Skjærstein fra IL Tyrving. Trym Nergård Rønning fra OK Skøynar kom inn 47 sekunder bak Holt og fikk med det pallplassering og bronse på levangsbyggen.

– Hvor stort det er med medalje på Hovedløpet? Det er veldig, veldig stort, sier Rønning til Trønder-Avisa.

Trym Nergård Rønning (t.h.) var veldig, veldig fornøyd med bronse i sprintorientering.   Foto: Norges Orienteringsforbund

 

Rønning sier han aldri har vært i nærheten av å få det til så bra på et så viktig løp tidligere. Rønning var heller ikke den eneste fra Skøynar som imponerte. Louise Roglan kom inn som nummer fire i klassen for jenter 15 år. Hun hadde egentlig ikke tenkt å være med på løpet, men ble med likevel da foreldrene hennes meldte henne på.

Hovedløpet fortsetter med langdistanse på lørdag, og selve O-landsleiren fortsetter frem til tirsdag, da det hele avsluttes med kretsstafett fra skistadion på Beitostølen.