Assistenttrener og ringrev Bjørn Åge Henriksen varsler fullt lag og offensiv tankegang når Verdals herrelag tar imot Orkla FK på Verdal Stadion lørdag. Selv om Henriksen har stor tro på kampen, er han fullstendig klar over at ingenting kommer billig mot Orkla.

– Vi møter et veldig bra lag som ikke har tapt i høst. Bortsett fra ett tap mot Strindheim, så har de faktisk ikke tapt siden slutten av juni. Orkla FK er i kjempeform, noe de viste med å feie over Steinkjer 8–2 forrige kamp. Dette resultatet kom uten kaptein Gjersvold på banen, han er med i troppen mot oss.

Hell og lykke i forrige kamp

Verdal møtte for sin egen del Tillerbyen på bortebane i forrige kamp. Denne kampen bar preg av et Verdal-lag som ikke fikk ting til å fungere. Det går an å antyde at fraværet til Hans Kristian Nordvoll og Erik Olsen hadde en medvirkende årsak til at spillet ikke satt hundre prosent.

Før forrige kamp var hovedtrener Nils Petter Austad klar på at mye utskiftninger i laget kunne føre til at relasjonene i elleveren ble noe svekket, dette var en faktor som viste seg å bli gjeldende mot Tillerbyen. Heldigvis klarte Verdal å holde hodet kaldt slik at en sterk og viktig trepoenger ble med hjem til Verdal. Målet ble scoret på en god kontring av Verdals Adrian Krysian.

– Det var et viktig mål av Krysian i en kamp der ingen var spesielt gode. Om jeg må trekke frem banens beste spiller må det nok være Sigurd Røstad Olsen. Krysian puttet ballen i mål for oss, men han mangler en del før vi er helt fornøyde med han. Vi var meget heldige mot Tillerbyen. Flere redninger på strek fra våre spillere var avgjørende, mener Henriksen.

Må heve spillet

Mot Orkla forventer Henriksen og hans menn at motstanden vil bli noen hakk hardere enn mot Tillerbyen. Selv om motstanden er hardere tror han likevel at Verdal har større muligheter i denne kampen.

– Vi vet hva som kommer. Orkla FK er kjent for sine faste og godt innarbeidede formasjoner. Det kan godt kalles et «innbarka Orkla-system». På tross av dette har jeg stor tro på at vi har gode muligheter. Vi skal absolutt gå ut på banen for å styre spillet. Nå har vi Hans Kristian (Nordvoll), Erik (Olsen) og Robin Wekre tilbake i troppen etter karantener og skade, dette styrker oss. Det at vi har full spillerstall gjør at jeg og Nils Petter har flere kort å spille på og mulighet til å sette sammen akkurat det laget vi vil. Samtidig er det utfordrende å skulle sette startelleveren etter kampen mot Tillerbyen, da vi brukte flere nye spillere der.

Sterk i troen

Selv om Verdal nok en gang møter et godt lag, er det nok liten tvil om at en full spillerstall betyr at Verdals herrer vil bite godt fra seg.

– Orkla er et vanskelig lag. Vi skal likevel vise både ovenfor Orkla og våre tilskuere at Verdal Stadion er vår hjemmebane.

Nøkkelen for Verdal kan fort bli det å evne å være på tå hev hele kampen, også i starten av andre omgang. I kampen mot Tillerbyen forrige fredag ble Verdal til tider rundspilt av Tillerbyen. Alt ligger til rette for en jevnspilt kamp. Nå gjenstår det bare å se om Verdal har gjennomført en treningsuke som klarer å demme opp for Orkla FKs angrepsvillighet.

Kamputviklingen kan følges på våre nettsider.