Heldigvis

LFKs avtroppende trener Magnus Powell tok kontakt med Rosenborg for en tid tilbake og lurte på om den talentfulle midtbanespilleren fra Verdal kunne få trene med klubben, og det var naturligvis ikke nei i Kåre Ingebrigtsens munn.

- De er da så gode disse nordtrønderne at vi klarer ikke å beholde dem. Derfor er det bra dere har flere på gang, spøkte den humørfylte treneren på telefon fra Flesland lufthavn til Innherred sist mandag.

Smilet er selvsagt på plass på Lerkendal. Her i duell med Vegar Eggen Hedenstad. Foto: Jørgen Stenseth, RBK Media

Gode muligheter

Han tenkte naturligvis på Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø, som begge er solgt til AZ Alkmaar, og nordfylket har levert toppspillere til Rosenborg også tidligere - som eksempelvis Jon Olav Hjelde, som spilte sammen med Kåre Ingebrigtsen i RBK i 1996 og 1997.

«Brutter'n» følte seg helt trygg på at Horenus Taddese ville klare seg fint sammen med de som allerede er Rosenborg-spillere, selv om han naturlig nok ikke ville forskuttere noe rundt Taddeses fotballfremtid.

– Men mulighetene er gode hvis han fortsetter utviklingen.

Litt forsiktig

I skrivende stund er RBK-treningen ferdig for ikke så lenge siden. LFKs assistenttrener Frode Birkeland var sjåfør for Taddese og overvar den første RBK-treningen til verdalsjunioren.

- Han var litt forsiktig i  starten, og det er kanskje ikke så rart, men han gjorde seg absolutt ikke bort, sier assistenttreneren i LFK.

De kvikke beina til Horenus Taddese holder følge med hvem det skal være. Foto: Jørgen Stenseth, RBK Media

Enda bedre i morgen

Birkeland mener at Taddese med sine raske føtter har alle muligheter for å klare seg på et høyere nivå, og at ungutten fra Verdal kanskje trengte den første økta for å løfte seg et hakk.

- Det er klart det går fortere på trening i Rosenborg, men alt i alt synes jeg Horenus klarte seg fint.

Kan få komme tilbake raskt

Ifølge Kåre Ingebrigtsens uttalelser til Adresseavisen kan det også bli aktuelt å invitere ham på trening i landslagspausen etter serierunden om halvannen uke.

– Det kommer litt an på hvor mange som blir borte fra A-stallen og hva som skjer med LFK i innspurten.

Men kun ganske tynn teori kan forlenge LFKs sesong ut over serieavslutningen.

Taddese tar ikke av

– Det er bra, det jeg har sett. Han er kvikk i beina, og en smart spiller. Han passer inn her. Det viktigste disse dagene er imidlertid at han koser seg. Det handler om å gi ham litt inspirasjon, også, sier Ingebrigtsen om Taddeses innsats på treningen.

Selv var hovedpersonen sånn passe fornøyd.

– Jeg synes det gikk greit. Tempoet er høyere enn jeg er vant til, og jeg var nok litt reservert, ettersom det er første økta. Jeg håper å kunne slippe meg litt mer løs på torsdag.