Gammel LFK-helt skal få Mosjøen rett tilbake

Hans første trenerjobb kan også bli spillende.

Bjørn Arve Lund, her i karakteristisk stil i LFK-drakta, mot RBK og Erik Hoftun.  Foto: Levanger-Avisa arkiv

Sport

Da Bjørn Arve Lund (36) snørte på seg fotballskoene igjen i høst var det fem år siden sist. Det var ikke nok til å redde Mosjøen fra nedrykk i Verdals 3. divisjonsavdeling. Men nå satser han i hvert fall på å få dem rett tilbake dit fra 4. divisjon etter 2018-sesongen.

Kanskje som spiller, men i hvert fall som ny hovedtrener i Mosjøen.

– Jeg syntes det gikk bra da jeg gjorde comeback i høst, men det er ikke sikkert jeg blir spillende trener. Nå skal jeg se på spillerstallen sammen med klubben og planlegge neste sesong, sier han til Helgelendingen.

Lund kom blant annet inn som innbytter for Mosjøen da laget spilte mot Verdal i høst, og etterpå snudde de 0-1 til 2-1 før Verdal fikk sitt 2-2-mål som også ble sluttresultatet.

Bjørn Arve Lund var meget talentfull, men har hatt en karriere full av skader, inkludert tre store korsbåndsoperasjoner. Likevel har han spilt for både Bodø/Glimt, Levanger, Mo, Brønnøysund og Mosjøen, der han nå har bodd i mange år sammen med kona Gunhild Berg.

I det sivile har han jobb som pedagogisk leder i barnehage.