Innherred fikk en prat med Kåre Ingebrigtsen tirsdag, og han er full av lovord om verdalingen.

Kåre Ingebrigtsen liker det han har sett av Horenus Tadesse så langt. Har avbildet på Moan da Rosenborg møtte LFK i cupen, hvor Taddese scoret hjemmelaget sitt mål. Foto: Erlend Aune

- Absolutt. Horenus har mange gode ferdigheter som vi kikker etter hos nye spillere.

Ingebrigtsen sier han i dag ikke vet hva som skjer videre når det gjelder spilleren som i tirsdagens Innhered ble kåret til årets LFK-spiller.

Avventer ny trener

- Nå avventer vi hva som skjer med ny trener i LFK før vi diskuterer saken nærmere, men det meste taler vel for at Taddese tar en ny sesong i Levanger.

Men Kåre Ingebrigtsen vet, som alle som jobber med fotball, at ting kan skje fort.

Det er ikke lenge siden Kåre selv jobbet som bilselger på Lillestrøm, før Viking ringte og ville ha han som assistentrener sommeren 2012.

Resten er historie.

- Det kan jo hende jeg får sparken i Rosenborg neste sommer, sier den humørfylte treneren og ler, uten at verken vi eller han tror mye på den spådommen.

Flytter hvis City ringer

- Vi leser at det er interesse fra utlandet. Er du på vei til Stoke?

- He, he, telefonen koker vel ikke akkurat. Stoke er ikke aktuelt, og heller ikke en middelhavsfarer i Belgia. Da er det mye bedre å fortsette i Rosenborg og spille europacup hver sesong.

Men en klubb vil få RBK-treneren til å skifte mening.

- Hvis Manchester City ringer, da hiver jeg på flyet med en gang, men det tror jeg er lite trolig skjer.

Kåre Ingebrigtsen spilte i den blå delen av Manchester fra 1992-94. Det ble bare 15 kamper, og i perioden var han også utleid til både Strømsgodset og Lillestrøm, samt Rosenborg.

Kåre Ingebrigtsen(midten) i Lillestrøm-drakt i den perioden har var utleid dit fra Manchester City. Foto: NTB scanpix

- Men jeg har faktisk fått gratulasjonsbrev fra Manchester City etter at vi har vunnet serien de siste årene, og det er jo hyggelig. De har ikke glemt en gammel storspiller, sier han og ler.

Så får tiden vise hva som skjer først - om Horenus Taddese blir rosenborgspiller, eller at Kåre Ingebrigtsen erstatter Pep Guardiola på City-benken.