Fint utgangspunkt før VM-finalen i gokart

Ruben Kverkild har bedre utgangspunkt enn i fjor.
Sport

I fjorårets VM i gokart i Italia kjørte verdalingen inn til femteplass i sin klasse, etter å ha vært nummer 27 etter kvalifiseringsheatene.

Nå er han i Portugal for å følge opp, og tidlig fredag ettermiddag var det prefinale. Der hadde han niende beste startspor, etter å ha blitt nummer 17 totalt i kvalifiseringen.

– Jeg er superfornøyd med det, med tanke på at jeg var lenger ned på lista etter kvalifiseringsheatene i fjor, sier Ruben Kverkild på den offisielle Facebook-siden for motorsportsatsingen.

Ruben Kverkild under treningskjøring på VM-banen i Portugal.  Foto: Ruben Kverkild Motorsport

Årets VM-eventyr startet for noen dager siden, og onsdag var alvoret igang for fullt. Da var det treningskjøring, tidskjøring og første kvalifiseringsheat. I kvalifiseringsheatet startet han i 13. beste spor, men plukket plasseringer i rask rekkefølge. Han var oppe på andreplass med to runder igjen, men gjorde en stor feil og endte helt nede på 10. plass igjen i mål.

I går kjørte han det andre og tredje kvalifiseringsheatet, som altså til slutt brakte ham inn på en 17. plass sammenlagt i kvalifiseringen.

I prefinalen ble han nummer seks i sitt heat. Det skulle vel tilsi et startspor rundt nummer 11-12 i finalen som kjøres lørdag.

Ruben Kverkild var bare 1,4 sekunder bak vinneren i semifinalen sin. I den andre semifinalen gikk det saktere, vinneren der var 1,8 sekunder bak Kverkild igjen.

Selv om det kanskje ikke helt går an å sammenlikne to heat på denne måten, har verdalsføreren uten tvil gode sjanser til å levere et sterkt resultat i selve VM-finalen.