Snøen laver ned i fjellet

Det er håp om skiføre både i Levanger og Verdal til uka.

Malsådalen Det er håp om skiføre i blant annet Malsådalen snart. Her fra fjorårssesongen.  Foto: Ola Haugskott

Sport

I løpet av det siste døgnet har det snødd en god del rundt omkring på Innherred. Snart kan det være håp om nypreparerte løyper i de mest snøsikre områdene.

Langtidsvarselet viser imidlertid at i de sentale delene av Levanger og Verdal, så vil det bli lite snø å spore. Det blir være både varmegrader og regn til uka.

Ser vi til Malså statsallmenning (Malsådalen, Helgådal ILs løypenett) og Frolvulusjøen (Frol ILs løypenett), så ser det mye lysere ut med tanke på snø og flotte vinterforhold. Disse to områdene er utvilsomt de mest snøsikre når det gjelder løypenettene på Innherred, og det er ikke usannsynlig at det blir preparte løyper om ikke lang tid.

Meteorologisk Institutt melder nemlig om minusgrader fremover, i tillegg til at det skal snø enda mer.

- Håp om skiføre

Bjørnar Aksnes, som er en av de engasjerte sjelene i Helgådal IL, forteller til Innherred at de skal ta fatt på jobben med å lage en snøsåle så fort som mulig. Han påpeker også at det er håp om skiføre til uka.

- Det var ingen snø i Malså i går, så det er en dårlig bunn. Vi vet ikke hvor mye snø som har kommet der, men vi skal få pakket med hjultrommel i Malså i dag. Og blir det mer snø som det meldes, kan det være håp om skiføre denne uka.

skisporet.no og mittspor.no kan du følge med på hvor det er kjørt opp preparerte skiløyper.

Malså statsallmenning værvarsel:

Malså statsallmenning Det kan bli skiføre i Helgådal ILs løypenett i Malsådalen snart.  Foto: Yr.no/Skjermdump

Frolvulusjøen værvarsel:

Frolvulusjøen Her er langtidsvarselet for Frolvulusjøen.  Foto: Yr.no/Skjermdump