Martin Haabeth (11) fra IL Aasguten er nemlig en av 16 gutter som er tatt ut til «Minihåndballgutta 2018».

Det er et prosjekt i regi av Gjensidige, hvor de ønsker å gi noe tilbake til grasrota. Målet er å motivere flere til å spille håndball enda lenger. 750 håpefulle sendte inn søknad om å bli en av gutta, der 16 heldige ble plukket ut.

En liknende satsing finnes også på jentesiden, der de har hatt den i fire år. Blant guttene er det andre gang at det tas ut en «tropp» av håndballspillere i alderen ni til tolv år.

På landslagsuttak

Martin Haabeths første oppdrag var i forbindelse med uttaket av den norske troppen til EM i Kroatia i januar. De 16 minihåndballgutta røpet for resten av landet hvem som var tatt ut, med å ikle seg en landslagstrøye med spillerens navn på ryggen.

De tolv heldige utvalgte guttene kommer fra hele landet, og disse fire er fra region nord. Fra venstre Philip Leander Hynne Lykke (spiller for Strindheim, men er halvt skogning), Martin Haabeth, Magnus Skaufel Hindbjørgmo (Bossekop) og Fredrik Maas Pedersen (Kabelvåg). Foto: Privat

To av landets fremste håndballspillere, Espen Lie Hansen og Joakim Hykkerud, var også med på pressetreffet, og det var naturligvis stort å få møte dem.

I løpet av 2018 skal Martin Haabeth delta på ei landslagssamling på Sotra utenfor Bergen. Det skjer i april. Da får han trene sammen med landslagsspillerne!

Hver av guttene har fått en mentor fra landslaget, og Martins mentor ble GOG-spilleren Gøran Johannessen, opprinnelig fra Stavanger. Han kommer senere i år for å ha ei trening med laget til Martin Haabeth.

Gode råd

Under møtet med landslagsspillerne og landslagstreneren, kom Christian Berge med noen velvalgte ord til de unge håndballguttene.

– Tren masse, men dere må trene for at dere synes det er gøy. Lek er også viktig. Alt trenger ikke være så alvorlig, fremhevet Berge, som selv har både en stor spillerkarriere og en meget suksessfull trenerkarriere.

– Hadde det ikke vært for oss voksne, hadde barna hatt det gøy på trening hele tida, sa Berge.

Samtidig poengterte han viktigheten av å ha idoler å se opp til. Det hadde også han da han var barn.

– Dette prosjektet gir muligheten for guttene til å komme tett på idolene sine og få innblikk i hvordan det drives på landslaget. For oss voksne er det også fantastisk moro og et godt avbrekk å møte fremtidens håndballspillere, sa Berge.