Nå har de funnet seg hver sin nye klubb

Men ikke så langt fra hverandre.

Midtbanespiller Damian Aldas (til venstre) har signert for FK Tønsberg i 3. divisjon, mens Adrian Krysian i 2018-sesongen skal bøtte inn mål for Flint i divisjonen under.  Foto: Johannes Strand

Sport

Innherred har tidligere skrevet om at Verdals to polske utespillere denne sesongen søkte lykken lenger sør. Vi antydet også Tønsberg, og det skulle vise seg å stemme bra.

Polske nøkkelspillere forlater Verdal

Duo flytter sørover for å prøve lykken.


Trengte rutine

For en stund siden skrev Adrian Krysian under for Flint, som i år endte hakk i hæl på Sandefjord 2 i kampen om opprykk fra 4. divisjon. Med sin nysignering fra Verdal viser de vel at de har ambisjoner om å krabbe helt opp på opprykksplass i 2018-sesongen.

Damian Aldas har skrevet under for FK Tønsberg, som spiller i 3. divisjon. Klubben endte på fjerdeplass i sin avdeling i år, med et veldig ungt lag.

– Damian har med seg rutine og profesjonalitet. Han vil både forsterke laget og styrke treningshverdagen til alle ungguttene våre, sier FK Tønsbergs sportslige leder Lars Bakkerud til Tønsbergs Blad.

Kjent sportssjef

Lars Bakkerud er for øvrig ingen hvem-som-helst. Han var en strålende midtbanespiller i det gode Brann-laget midt på 90-tallet, og fikk også med seg utenlandsopphold i Panionios og Helsingborg - og var med da klubben var i Champions League.

Karrieren utenfor gressmatta til den nå 45 år gamle sportslige lederen er også rikholdig med roller som spillerutvikler-, sportssjef- og rene trenerjobber på både klubb- og landslag.

Jobb ved siden av

Damian Aldas skal jobbe ved siden av fotballen i FK Tønsberg, som egentlig ønsket seg kompisen Krysian også. Men da hadde Flint allerede ordnet med sivil jobb ved siden av spillerkontrakten i naboklubben.

Om Aldas sier Bakkerud følgende til Tønsbergs Blad:

– Jeg har sett noe av ham, men fremfor alt er det vår spillende assistenttrener Adam Pytel som kjenner ham og hans kvaliteter godt, sier Bakkerud, som får se Damian Aldas på treningsfeltet fra nyåret av.