Et av julas store høydepunkt for alle fotballspillere på Innherred gikk av stabelen sjette juledag, nemlig Vuku ILs juleturnering. Den tradisjonsrike cupen ble spilt i deres egen storstue – Vukuhallen.

Kun åtte lag var påmeldt, men det gikk ikke utover underholdningen. Samtlige publikummere fikk oppleve masse spennende matcher, som inneholdt en god dose trøkk og kvalitet.

Tøffe dueller

Lagene som avanserte til semifinalene var Sul, FMS, Vuku og Lokomotiv Reinsholm.

I den første semifinalen var det Sul og FMS som målte krefter. Førstnevnte lag besto i all hovedsak av A-lagsspillere fra Verdals herrelag, mens FMS hadde mange av de kjente fjesene som Kim Røe, Marius Leppänen, Ola Strand og Isak McKellar.

Det var lenge en jevnspilt kamp mellom Sul og FMS, men når først sulingene først fant nettmaskene så ble det tøft for sistnevnte. Da speaker Johan Sjøbakk Lund blåste i hornet sitt, sto det hele 5–0 på resultattavla. Dermed avanserte Sul til finalen.

I den andre semifinalen var kampbildet tilnærmet likt slik det var i den første semifinalen. Vukus herrelag møtte Lokomotiv Reinsholm til dyst. Sistnevnte lag besto av en god del A-lagsspillere fra Vinnes herrelag.

Det var masse tøffe dueller og harde taklinger i denne semifinalen. Vukubyggen hadde imidlertid mest krefter, og vant til slutt 3–0. Blant annet etter mål av Robin Auran, som ble turneringens toppscorer med sine ni mål.

Sul-dominans

I finalen var Sul det klart beste laget. Hjemmehåpet, med Marius Einarsen i mål, klarte ikke stoppe skuddene fra Elias McKellar, Johannes Sæther, Mats Kvello og Erlend Gustad. Det ble hele 4–0 da Sjøbakk Lund nok en gang blåste i hornet sitt.

Verdalingene, eller sulingene som de selv utroper seg som, kunne dermed juble for seier i den tradisjonsrike turneringen. Laget spilte god fotball, og flere av herrelagets spillere viste lovende tendenser før sesongoppkjøringen som starter på nyåret.

Vinnerlaget besto av Hans Kristian Nordvoll, Robin Wekre, Johannes Sæther, Mats Kvello, Espen Tuset, Deyzin Abdulla, Elias McKellar, Mikael Engesvik, Jørgen Sagvold, Erlend Gustad og Erik Olsen.

Det var Suls, Jørgen Sagvold, som ble kåret til turneringens beste spiller.

Eliteseriespiller

Sistnevnte målscorer trener med Utleira Futsal om dagen. De spiller i Eliteserien, og Gustad håper på spilletid i tiden fremover. Selv om futsal spilles på parkett, så var det likhetstrekk til det som foregikk i Vukuhallen lørdag ettermiddag.

– Jeg er med og trener med dem for tiden. Det er veldig annerledes fra vanlig fotball. Enn så lenge har jeg kun vært på benk, men jeg håper på spilletid snart, forteller han.

Gustad har en fortid i Levanger og Verdal, og synes det var gøy å vinne med gamle lagkamerater.

– I fjor hadde jeg et halvår der jeg spilte for Verdal. Det er en fantastisk garderobekultur der. En flott gjeng! Jeg har fått mange gode kompiser der, så det er fryktelig gøy å spille sammen med dem. Jeg har jo som levangsbygg alltid kjent på rivaliseringen til Verdal, men jeg fikk et helt annet syn på dem da jeg var i klubben, påpeker Gustad.

Han er for tiden student i Trondheim, og spiller fotball for NTNUI.

Neste år får vi forhåpentligvis se enda flere lag i Vukuhallen. Men hvem kan overliste Sul neste jul?