På femte juledag, samme dag som Magnus Carlsen startet på kampen om VM-tittelen i lynsjakk i Riadh, var de lokale sjakkspillerne samlet til julelyn-turnering på Frosta. Levanger sjakklubbs medlemmer på Frosta har gått i bresjen for Frostating Julelyn. Den ble arrangert første gang i 2016. I år var deltakelsen doblet, noe som tyder på at juleturneringen er i ferd med å etablere seg som en fast tradisjon i romjula.

De som fulgte julas sjakksendinger med verdenseliten fra Saudi Arabia er vel etter hvert godt kjent med reglene for lynsjakk. Hver spiller har tre minutter på klokka, samt to sekunders tilleggstid for hvert trekk. Da er det viktig å holde hodet kaldt og være kjapp med hendene. Den som tenker for vel og lenge blir fort straffet for det. Tida går fort.

Kom helt fra Oslo

Brorparten av de 32 deltakerne kom fra Verdal, Levanger og Frosta, men det kom også folk mer langveisfra. Odd Ristesund (72) kom helt fra Oslo for å spille lynsjakk på Frosta. Ristesund er en ekte sjakkentusiast som reiser land og strand rundt for å delta i lynsjakkturneringer.

Gledelig var det også at mange nybegynnere fant vegen til Frosta. Nybegynner/sjåførklassen hadde 13 deltakere. De beste av dem var nok nybegynnere i den forstand at dette var deres første turnering. Kvaliteten på spillet bar preg av at de har spilt mye sjakk. Det ble jevnt i toppen i nybegynner/sjåførklassen. Erik Salater vant med 11 poeng, av 13 oppnåelig. Sindre Wiik kom halvpoenget bak og Erik Ellekjær Kjesbu et halvpoeng bak han igjen.

Lilleløkken imponerte

I gruppe A, som besto av 19 spillere i alderen fem til 72 år, var det Levangers Kjell Arne Lilleløkken som ble vinner. Han gjennomførte alle 15 partier uten tap, og måtte bare avgi to halvpoeng ved remis (uavgjort). Fredrik Aunan Lindsøe fulgte hakk i hæl med 13.5 poeng, mens Rune Haug på tredjeplass oppnådde 12 poeng.

Det er også grunn til å nevne innsatsen til Tomas Berg, den unge talentfulle sjakkspilleren fra Verdal. Han klarte sjuendeplassen med ni poeng. Han mente selv at dette var hans beste turnering noensinne. Også hans yngre bror Marius er svært ivrig ved sjakkbrettet, og verdt å følge med framover.

Resultatene

Gruppe A

Kjell A. LilleløkkenLevanger14.0
Fredrik Aunan LindsøeLevanger13.5
Rune HaugLevanger12.0
Eivind BruasetTrondheim11.0
Terje LundLevanger11.0
Odd RistesundStjernen9.5
Thomas BergLevanger9.0
Steinar UlvikFrosta8.0
Anders OlsenLevanger8.0
Jiahao Eric JiHell7.5
Øyvind Holmen LongvaLevanger7.5
Roger ReinLevanger7.5
Karl Kristian BrustadFrosta7.5
John StepplingSteinkjer5.0
Marius BergLevanger5.0
Vemund BergetLevanger4.0
Bjarte Sæterøy HessenLevanger4.0
Nhat-Huy Dac HoHell3.5
Jiabao Eivind JiHell3.5

Sjåfør- og nybegynnerklassen

Erik Salater11.0
Sindre Wiik10.5
Erik Ellekjær Kjesbu10.0
Olav Kristian Heggli8.5
Torstein Ulriksen Skogseth7.5
Christian Sunde7.0
Henrik Kjeldsen Dahlen6.0
Joakim Lund5.5
John Martin Fiborg Aas3.5
Filip Duda Hildrum3.5
Erlend Kjørsvik3.0
Juul Sinke1.0
Guomin Ji1.0