Marius nr 12 etter første dag

Levangerutøveren kjører ørkenrally i full fart.
Sport

Marius Helmersen (26) fra Levanger har innledet sitt store eventyr nokså godt, da han etter åpningsetappen tirsdag kjørte seg inn til en 12.plass i årets Africa eco race.

Pål Anders Ullevålseter (49) ligger på 2.plass etter første etappe, mens Kristian Felix Jensen (26) fra Follo er på 15.

- Gutta er fortsatt på den 496 kilometer lange transporten. De har hatt en spesialetappe på 92 kilometer. Planen spesielt for Marius og Kristian er å ta det rolig de fire første dagene, og slik det ser ut nå ser dette veldig lovende ut, oppsummerer Norges endurolandslag etter åpningsdagen.

Marius har i flere år vært endel av Norges Endurolandslag. Når han nå deltar i sitt aller første rally gjennom Sahara-ørkenenen, er det med ringreven Pål Anders Ullevålseter som læremester. Hans lange erfaring kan nok komme godt med, for det helt spesielle rallyet regnes som beintøft.

Africa Eco Race gjennomføres med start i Monaco og målgang i Dakar i Senegal 14. januar. Det arrangeres i år for tiende gang. Etappene varierer mellom 300 og 800 kilometer.

Guttedrømmen står for tur

Marius Helmersen og resten av Team Ullevålseter er klar for verdens tøffeste rallyløp.


Da Innherred skrev en sak om levangsbyggen i oktober, var han fullstendig klar over den tøffe belastningen som venter han nå de kommende ukene:

– Det er høye krav til fysisk form, kjøretrening, vedlikehold av utstyr, mye reising og harde prioriteringer. De fleste konkurranser varer i en – to dager, mens Africa Eco Race varer i 12–15 dager. Tiden er alt fra 8 til 12 timer på motorsykkelen per dag, og det kan fort bli mer hvis man har trøbbel underveis.