Krasj ødela for dagens etappe

All ære til Marius Helmersen, poengterer Norges endurolandslag.

Marius Helmersen fra Levanger kjører Africa Race for første gang (arkivfoto).  Foto: Tor Ole Ree

Sport

«Startet bra, formen på topp. Følte navigeringen gikk greit, men da en teamkamerat krasjet, følte jeg for å hjelpe. Fikk kjørt sammen i mål, men skulle gjerne hatt en annen sluttplassering etter dagen. Ser frem til en ny dag og nye muligheter i morgen.» oppsummerere Marius Helmersen på Facebook.

Nr 16

Marius Helmersen (26) fra Levanger er en av de tre norske utøverne på teamet til Pål Anders Ullevålseter. Helmersen ligger på en 16.plass i sammendraget etter dagens etappe i ørkenrallyet Africa Race.

Kristian Felix Jensen kjørte inn til 15.plass, mens sjefen sjøl, Pål Anders Ullevålseter like godt har kjørt inn til lederposisjon, tre sekunder foran sin argeste rival Paolo Ceci.

Felix Jensen og Marius Helmersen ligger på sin side over to timer bak i sammendraget. En krasj ødela imidlertid mye av etappen.

– Felix var ekstra uheldig og ødela tidlig alle instrumentene på sykkelen. Heldigvis fikk han hjelp av Marius som har ligget foran og styrt navigeringen gjennom store deler av etappen, slik det informeres om på bloggsiden til Team Ullevålseter.

Skulle holde seg på hjulene

– Det er bra teamwork av guttene, men avtalen var at de skulle holde seg på hjulene, så de var litt spake når de møtte treneren sin i sted, forteller Pål Anders fra depoet.

– Alt står bra til med utøverne og de er klare for å holde avtalen i morgen, tilføyer han.

All ære til Marius

Norges endurolandslag mener alle gutta har gjort en fantastisk jobb, og berømmer ikke minst Marius Helmersen for innsatsen: «All ære til Marius Helmersen som stilte opp som teamkompis da Kristian Felix gikk på en krasj tidlig i løpet i dag og klarte å ødelegge navigeringutstyr! Kristian skal ha fått en relativt grei trøkk, da en elv plutselig krysset veien de kjørte på, og han ikke klarte og hoppe over hele i en høyere hastighet. For de som ikke har følgt med live i dag, så lå Marius og Kristian meget godt an tidlig i løpet, men datt bakover da Kristian bllant annet ble holdt igjen på CP 3 av arrangøren og ikke fikk lov til og kjøre videre uten at Marius kjørte med han!»

Etappen gikk fra Merzouga til Foum Zguid i Marokko og var 443 kilometer lang.

Årets Africa Race består i alt av 12 etapper. Målgang er i Senegals hovedstad Dakar 14. januar.


Marius nr 12 etter første dag

Levangerutøveren kjører ørkenrally i full fart.