- Jeg skjønner det ikke helt

Skjøt feilfritt, gikk fort og ble norgesmester.

Seieren er et faktum for Mari Kilskar Grevskott. Foto: Svein Halvor Moe 

Sport

- Jeg har ikke helt rukket å ta det innover meg. Nei, jeg skjønner det nesten ikke, men det er veldig artig da.

Det sier Frol-jenta Mari Kilskar Grevskott som fredag tok gull under junior-NM i skiskyting på Simostranda. 16-åringen skjøt feilfritt og gikk inn på tiden 26:35.

Det perfekte løp

- Et perfekt løp, som du nylig snakket om i et intervju med Innherred?

- He, he, ja det var et perfekt løp i dag. Og jeg er veldig fornøyd også med løpsformen. Det var noen som tok igjen med på andre og tredje-runden, men på flatene går det bra.

Med feilfri skyting og god fart på skiene greide Mari Kilskar Grevskott å holde konkurrentene på avstand. Foto: Svein Halvor Moe 

 

- Og skytingen?

- Ja, den var feilfri. Men det var først etter sisteserien at jeg tenkte på at det kunne bli seier. Jeg var redd for at noen skulle ta meg igjen, men klarte å holde unna. Jeg gikk god støtte fra publikum, det er mange fra Trøndelag her, sier junior-løperen.

- NM er stort?

- He, he, da jeg våknet opp i dag hadde jeg ingen forhåpninger, men jeg skulle gjøre mitt beste.

- Når blir det feiring?

- Det blir, men nå slapper jeg av på hotellet og lader opp til sprint lørdag, og stafett søndag.

Stort talent

I flere år har Mari Kilskar Grevskott vært sett på som et stort talent i skiskyting. Som Innherred skrev før jul har hun vunnet flust med medaljer i ulike mesterskap. Med fredagens NM har hun tatt et betydelig skritt videre.

Sist høst begynte Kilskar Grevskott på Steinkjer videregående skole. Der går hun idrettsfag og da naturligvis skiskyting som sin unike idrett.