Stjernen blir outsider i den lille bakken

Kom seg greit gjennom kvalifiseringen.

Andreas Stjernen under kvaliken i PyeongChang.  Foto: Dominic Ebenbichler / Reuters

Sport

Kvalifiseringen til hopprennet i den lille bakken ble gjennomført torsdag, og Andreas Stjernen ble nummer 15. Han hoppet 100 meter, og fikk tre ganger 17,5 i tellende stilkarakterer.

Best i kvalifiseringen var tyske Andreas Wellinger, som hoppet 103 meter. Polske David Lubacki var lengst, med 104,5 meter.

Med to poeng i meterverdi, så blir det fort store avstander med få meters forskjell i liten bakke, og stil og vindkompensasjon var også til fordel for de beste. Det gjorde at poengavstanden fra Stjernen til bestemann ble hele 14,2 poeng.

I den siste treningsomgangen før kvaliken viste imidlertid Stjernen at han kan blande seg inn med de beste, med et hopp på 104,5 meter - som var tredje best av de som hoppet. I nest siste treningsomgang hoppet han 103 meter - som var nest best i den omgangen. Men mange stod over disse treningsomgangene.