– Jeg sa det litt spøkefullt til Otto Ulseth på årsmøtet. Det er innbytterbenken som avgjør hvor sterkt laget er.

Terje Wist ler på telefonen dagen etter årsmøtet i LFK er unnagjort. Med sedvanlig sikker hånd ledet 63-åringen forsamlingen gjennom årsmøtets saksliste – slik han har gjort mange ganger tidligere.

Og 42 års bakgrunn fra kommunerevisjonen, medlem av idrettsstyret, leder av fotballkretsen i Nord-Trøndelag, og ikke minst fotballdommer på elitenivå, så er nessebyggen en mann å stole på.

Derfor var det nok gledelig for de fremmøtte at Wist har takket ja til en periode som varamedlem til LFK-styret.

Praksisen hos LFK er at det valgte varamedlemmet møter fast på styremøtene, så det betyr at Robert Eriksson & co. vil nyte godt av Wist sin kompetanse og erfaring innenfor fotballen og idretten generelt.

–Det er fortsatt artig å bidra. Nå har jeg vært AFP-pensjonist i litt over ett år. Det betyr at jeg jobber tre dager i uka, så derfor mente jeg det kunne være artig å bidra litt i klubben som faktisk har bursdag på samme dag som meg.

Terje Wist fyller nemlig 64 år 20. mai. Samme dag runder OBOS-ligaklubben 22 år.

Kvinner inn og ut

Heidi Kristin Holmen rykker opp fra varamedlem til å bli fast styremedlem. Holmen underviser til daglig ved grunnskolelærerutdanningen ved Nord universitet.

Christina Madsen blir det andre nye styremedlemmet. Madsen er bosatt på Levangernesset, og er til daglig ansatt ved Sulland Bil i Verdal. Firmaet kjøpte majoriteten av aksjene i Madsen Bil for en tid tilbake.

Robert Eriksson ble gjenvalgt som styreleder for to nye år. Det samme ble Per Einar Weiseth, som fortsetter som styremedlem for samme periode.

Anders Eggen, Otto Ulseth og Nils Petter Strand var ikke på valg.

Men uansett om Terje Wist eller andre nye kommer inn i LFK-styret, så er det tøffe tak å drive en klubb på nest øverste nivået i Norge.

Det er mye man burde og skulle tatt tak i, men mangelen på ressurser gjør dette vanskelig. Dette ble kanskje gjenspeilet av at det var kun 25 stykker inkludert styret som var møtt opp til årsmøtet. Flere frivillige blir til stadighet etterlyst, men samtidig er mange av oppgavene såpass krevende at det burde vært folk i lønnet arbeid som hadde tatt seg av disse.

LFK ser seg nødt til å redusere budsjettet med rundt 1,8 millioner kroner i 2018. Det meste av årsaken til dette er at NAV har sagt opp avtalen med klubben når det gjelder prosjektet «Ung i jobb».

Det betyr at LFK går inn i sin fjerde sesong i OBOS-ligaen med et budsjett på 13,3 millioner kroner. 5,5 millioner kroner av disse er sponsorpenger, og daglig leder Hroar Stjernen kunne opplyse at rundt tre millioner kroner allerede er i boks.

Samtidig advarte han om at dette er et krevende stykke arbeid med å hente inn såpass mye penger i et begrenset marked.

LFK har budsjettert med 2,6 millioner kroner fra blant annet medieavtalen. Dette betyr at klubben budsjetterer med åttende plass når status gjøres opp, samt at klubben kommer til andre runde i cupen.

908 33 729

erlend.aune@innherred.no