Populært turrenn slår et åttetall

Vintergauken går av stabelen søndag 18. mars.

Ivar Vinje sier forholdene i løypa er utmerket, og håper at det vedvarer også når Vintergauken går av stabelen søndag 18. mars.  Foto: Vegard Knudsen

Sport

–Nå er det kjempefine forhold. Det håper vi fortsetter, sier løypekjører Ivar Vinje i Markabygda idrettslag. Markabygda står sammen med Skogn idrettslag som arrangør for den noen og førtiende utgaven av turrennet som har sitt snu-punkt ved Skjøtingsstua. Det er også mulig å gjøre runden kortere, for alle som ønsker det.

Flere lengder

Vintergauken har start og målgang på Bumyra skistadion i Markabygda, og rennet inkluderer både trim- og konkurranseklasser. I trimklassen er det ingen tidtaking, og du kan velge mellom rundløyper på 10 og 17 kilometer, hvorav den lengste går om Skjøtingstua, mens den korteste har sitt vendepunkt ved Hølbekkdammen.

I konkurranseklassene er det som vanlig spurtpris ved Bjønnhiberget, omtrent 2,5 kilometer med oppoverbakker etter start.

Ny trasé

I mange år tidligere har løperne nærmet seg mål via Gulldalen, men denne er nå kuttet ut. I praksis går løypa i et åttetall, forklarer Ivar Vinje. Traseen følger vanlig rute om Bjønnhiberget, og rundt Hølbekkdammen og opp mot Skjøtingstua på vanlig måte, men i stedet for Gulldalen i nedkjøringen, fortsetter den langs «skognløypa» helt til igjen krysser sporet fra Markabygda, ved Hølbekkdammen, hvor det også er drikkestasjon. Nedkjøringen blir denne gang om Skognvulusjøen.

I fjor satte regnet en stopper for rennet etter at det høljet ned natta før rennstart, og det nærmest ble behov for vannski. I år ser det langt bedre ut. Den stabile vinteren vi har hatt, gjør at forholdene er ypperlige. Så får været avgjøre hvordan glid- og føreforhold avtegner seg på selve renndagen.

Bålpanner på stadion

–På stadion blir det satt opp bålpanner som kan benyttes før, under og etter arrangementet. Vi legger også til rette for at både akebakken og 1-kilometeren kan benyttes for den som vil bruke dagen på stadionområdet, forteller Kenneth Skjerve i arrangørkomiteen.