Levanger Fotballklubb har en tøff hverdag med å få hjulene til å gå rundt med et lag i OBOS-ligaen.

Sponsormidlene sitter langt inne, og hver nye mulighet som dukker opp blir tatt kjærkomment i mot.

En av mulighetene som klubben så for seg var å selge stadion-navnet til en kommersiell aktør.

Tobb var allerede inne som en av hovedsponsorene i klubben, men boligbyggelaget ønsket å synliggjøre seg ytterligere på Innherred etter at de etablerte et avdelingskontor i Levanger.

De var klar for å kjøpe stadion-navnet, slik som har blir vanlig rundt om i Fotball-Norge.

Gode penger

I forbindelse med årsmøtet til LFK kom det fram at avtalen vil ha en verdi på drøye 300 000 kroner per år, og at det kan være snakk om en femårsavtale.

Men for at avtalen skulle gå i orden, så stilte Tobb visse krav. Det aksepterte blant annet ikke stadion i navnet, men ville heller bruke arena.

Det skulle vise seg ikke å gå helt smertefritt.

Styret i Levanger fritidspark AS var tydelig på at Levanger stadion måtte være en del av navnet.

Det samme mente rådmannen, før saken skulle opp til politisk behandling i driftskomiteen.

Asbjørn Brustad var fungerende leder for driftskomiteen onsdag, da de vedtok å endre sitt tidligere vedtak fra stadion til arena, sammen med en kommersiell aktør. Foto: Roger M. Svendsen.

Politikerne var enig med rådmannen. Driftskomiteen vedtok at Levanger stadion skulle være med i navnet i tilknytning til en eventuelt kommersiell aktør.

Dette ble vanskelig å svelge for Tobb. Forhandlingene så ut til å strande og verdifulle sponsorkroner var i ferd med å gå fløyten.

Etter dette har det tydeligvis foregått en del forhandlinger og samtaler i kulissene.

«Noen har snakket sammen», er det noe som heter.

Arbeiderpartiet var i første møte tydelig på at Levanger stadion skulle være med i navnet, men har nå de tydeligvis endret oppfatning.

I tirsdagens møte i driftskomiteen ble det vedtatt at stadion kan byttes ut med arena, men at Levanger-navnet skal være med.

Tredje arena

Dette ser Tobb ut til å akseptere.

- Det er vi glad for å høre. Vi hadde et håp om at det skulle ordne seg.

Det sier Torkil Iversen. Han er viseadministrerende direktør i Tobb.

Torkil Iversen i Tobb er glad for at kommunen snudde i saken. Nå håper han det kun er formaliteter som gjenstår før de blir enig med LFK. Dette gjelder blant annet hvor mye av pengene som må til eier av anlegget. Foto: Erlend Aune

Han forteller at det var ikke for å være vanskelig at de ønsket å bytte ut stadion med arena.

Bakgrunnen er at selskapet har gått inn som navnesponsor både på Spillum ved Namsos og på Tiller i Trondheim. Der har begge plassene arena i navnet.

Dermed ser det ut til at kontraktspapirene kan finnes fram igjen.

Og når speaker ønsker velkommen til LFKs første hjemmekamp for sesongen, så tyder det meste på at han samtidig kan ønske velkommen til Tobb Arena Levanger.