I den nyeste promovideoen til Vererssjøen rundt 2018 har Jan Erik Haga åpenbart mye bensin igjen på tanken til innspurten, slik Petter Northug jr i slag også pleier å ha.

Scenen kan vel minne litt om en av de råeste avslutningene til mosvikingen, på 50-kilometeren i VM i Falun i 2015 - hans hittil siste mesterskapsgull.

– Det er solide snøforhold i Vera, og vi håper værgudene er med oss også på arrangementsdagen, sier Ingrid Elnes Sellæg i veresfestivalkomiteen i Helgådal IL.

Flere påmeldinger

Årets Veressjøen rundt på ski går av stabelen lørdag 24. mars.

– Vi har allerede fått flere påmeldinger i konkurranseklassen, selv om løpet i år havnet på samme dag som Flyktningerennet. Trimmere og minisjøløpere melder seg på løpsdagen, opplyser hun.

Trimmerne kan gå ut når som helst mellom klokken 10 og 12. Minisjøen - som vel må kunne kalles barneskirenn - starter 11.30, mens de som skal konkurrere på tid starter klokken 13.00.

– Det er kun kontant betaling i Vera, da det mangler dekning for å få kortlesere til å virke, opplyser arrangørene.

Spurtpris

Trimløypa er på 17 kilometer, med start og mål ved forsamlingshuset og stadion. Den siste kilometeren før mål er ute på selve Veressjøen. Konkurranseklassen går tre kilometer lenger, fordi de tar to runder i Minisjøen-løypa først med spurtpremie til både damer og herrer før de fortsetter med resten av løypa.

Veressjøen rundt går i klassisk stil - og det gjorde jo femmila i Falun også, der Petter Northug jr presset seg frem mellom Lukas Bauer og Maxim Vylegzhanin, og spurtet inn til gull.