– Noe rusk i maskineriet er det stort sett bestandig, men alt i alt så er jeg fornøyd tilstanden.

Roger Naustan og hans LFK-gutter er tilbake fra en ukes treningsleir i Spania.

Det ble ikke så mye trening på hovedtreneren selv. Derfor ringer han oss opp etter at han har vært på en halvtimes løpetur i nabolaget i Trondheim.

–Jeg må nok tenke litt mer på egen form også fremover. Det hjelper på hodet, og i en travel hverdag så gjør det godt med en løpetur iblant, erkjenner han.

Samtidig er han tydelig på at han overhodet ikke angrer på at han sa ja til tilbudet fra LFK.

–Overhodet ikke. Dette burde jeg kanskje gjort litt før til og med. Det gir meg energi å ta steget over i hovedtrenerrollen. Tidsmessig går det heller ikke noe mer tid nå, enn da jeg var i Rosenborg.

Varierende vær

Nå er Naustan og resten av LFK-gjengen tilbake fra en ukes opphold i Spania.

Det var nok ikke så solrikt som de fleste av oss ser for oss i det populære ferielandet, men de aller fleste dagene var det helt ok forhold ifølge treneren.

–En dag hvor det regnet så mye at det ble overvann på banen. En omgang mot Tromsdalen ble også skjemmet av vind og regn, men utover det så er vi fornøyd med oppholdet.

Det ble tap mot finsk eliteseriemotstand, mens divisjonskollega Tromsdalen ble slått 3-1.

Nå legges det ikke så altfor mye vekt på treningskampene annet enn at det gir viktig gjennomkjøring før alvoret starter.

Så hvordan er statusen på fylket tredje beste lag?

Spillerstallen begynner å fylles opp. Naustan håper på en offensiv spiller til, som kan bekle flere roller. Han håper å kunne presentere et navn om ikke lenge.

–Det at Ranheim rykket opp gjorde det litt mer utfordrende for oss. De har stort sett plukket de lokale spillerne som vi også kunne ønsket oss. Dermed må vi litt lenger unna.

En av disse er Solomon Duah.

Solomn Duah er foreløpig den siste nysigneringen til LFK. Han har bakgrunn fra finsk eliteserie og Roger Naustan håper han skal bli en nyttig tilvekst med sin gode fart. Foto: Inter Turku

25-åringen har både finsk og ghanesisk pass, og har flere sesonger bak seg i finsk toppfotball, senest i KuPS, som holder til i vintersportsbyen Kuopio.

Naustan har et håp om at finsk-ghaneseren skal sette fart i angrepsspillet utover i sesongen.

–Han er hurtig og flink til å true bakrom, men trenger tid til både å bli kjent med spillesystemet vårt og lagkameratene, sier Naustan.

Andreas Peterson er også ny foran denne sesongen, men vi snakker heller om et comeback da svensken er tilbake i trehusbyen etter ett år i GAIS i hjemlandet. Tidligere har 26-åringen hele 102 kamper for de rødhvite på Moan.

Nå tyder det meste på at det blir en kantrolle på Peterson kommende sesong, selv om han også kan gjøre en innsats lenger inn i banen hvis det skulle behøves.

Ute i seks uker

En annen nykommer som nå får en ufrivillig pause i oppkjøringen er Martin Roseth. Unggutten fra Molde skadet et leddbånd i kneet på en av treningsøktene i Spania, og blir ute i seks uker.

–Det var synd, men dette er en del av gamet. Nå snakker vi med Molde, hvor Martin sannsynligvis blir å tilbringe den første tiden av skadeoppholdet. Et par uker på hjemmebane gjør sikkert godt for hodet, og han vil få god oppfølging av det medisinske apparatet på Aker Stadion.

Dermed tyder det meste på at den nyvalgte kapteinen, Espen Berger, og veteranen Tom Erik Nordberg danner midtstopperparet i første del av sesongen.

To spillere som på mange måter var delvis avskrevet etter fjorårssesongen er Pål Aamodt og Andreas Wrele.

Andreas Wrele(t.h.) og Pål Aamodt i midten har jobbet seg nærmere og nærmere en startplass under Roger Naustan sin ledelse gjennom vinteren. Her under sommerlig ballek på Mo gård sammen med Andreas sin tvillngbror Joakim, som denne sesongen skal spille for Hødd. Foto: Erlend Aune

Under nytrenerens ledelse har backduoen tatt store steg gjennom vinteren.

Pål Aamodt er den som har spilt mest av alle i treningskampene, og Andreas Wrele var involvert i fire av de fem scoringene som LFK gjorde i Spania.

Ifølge Naustan så er nok Wrele den som ligger nærmest en startplass mot Notodden 8. april.

I bakhånd på backplassene har LFK nysigneringene Hampus Holmberg og Victor Ljung. Begge har hatt en trøblete oppkjøring på grunn av sykdom og skader. Nå er imidlertid duoen på gang, så får de nærmeste 14 dagene vise om de er blant de 11 utvalgte i seriepremieren.

Takler nyrollen

Jo Sondre Aas glir bedre og bedre inn i den sentrale midtbanerollen, og Naustan er trygg på at rennbyggen vil levere varene som «spielführer» i LFK-laget.

–Jo Sondre lærer dag og dag. Han er seriøs gutt, og med den rutinen han har i sekken så tror jeg det skal gå helt fint, er attesten fra treneren til 28-åringen.

En annen veteran som også vil få sine minutter kommende sesong er Vegard Voll.

36-åringen fikk ikke all verdens tillit av Magnus Powell i fjor, men årets trener ser ut til å ha en annen oppfatning.

–Vegard har kvaliteter vi er på jakt etter i en spissrolle. Han er duellsterk og jobber godt defensivt, så ja, Vegard får vi nok se på banen i år.

Vegard Voll var på mange måter avskrevet etter fjorårssesongen. Nå er imidlertid veteranen aktuell som aldri før som backup til Robert Stene på topp. Foto: Erlend Aune.

Dermed blir det mye rutine på topp. Naturlig førstevalg vil være fjorårets toppscorer Robert Stene.

Så vil nok kamputviklingen styre mye når eventuelt Vegard Voll erstatter sin ett år yngre kollega på topp.

Nå venter eliteseriemotstand for LFK i de to siste treningskampene før seriestart.

Lørdag kommer Ranheim til Moan, og Naustan venter en spillesugent Trondheims-lag ettersom eliteseriedebuten mot Brann gikk i vasken på grunn av telehiv i Ranheimsfjæra.

Møter kjent trio

– Jeg er sikkert på at vi kan presentere bedre forhold på Moan lørdag. Det blir artig å se hvor vi står i forhold til Ranheim, og om vi klarer å spille oss til gode målsjanser blant annet.

Lørdagen etter går turen til Kristiansund. Det er landslagspause, og dermed bød muligheten seg til å spille mot Benjamin Stokke & co. Et artig poeng er jo at før denne sesongen så har både Bendik Bye og Bent Sørmo meldt overgang til nordmørsklubben.

LFK legger lista høyt på slutten av oppkjøringen, men det kan nok saktens behøves også.

OBOS-ligaen er ingen frøkensport. Kampene er tette og duellene mange og tøffe.

Det er bare å glede seg. Andre påskedag smeller det i gang.