Det går frem av årsmeldingen til idrettsrådet, som legges frem på årsmøtet kommende mandag, 19. mars.

Det avholdes på klubbhuset ved Vinne skole, der det lokale idrettslaget er vertskap.

Verdal idrettsråd representerer hele 31 idrettslag, med til sammen 7.941 medlemmer.

Fungerer stadig bedre

I årsmeldingen fastslås det at samarbeidet både i styret og med kommunen har fungert godt det siste året. Regnskapet viser et lite underskudd, som skyldes innkjøp av skilt og kasser til kjentmannsmerkene, samt at rådet ikke får utbetalt støtten de har søkt om før nå i 2018.

– Oppslutningen fra idrettslagene om idrettsrådet som bindeledd opp mot kommunen ser ut til å ha en ytterligere oppadgående kurve, fortelles det.

50-årsjubileum neste år

Fjorårets årsmøte ble holdt i Verdal motorsenter i Inndal, med 28 fremmøtte fra 17 medlemsklubber. Så vil det vise seg om det kommer enda flere på møtet i år. Det viktigste er uansett jobben idrettsrådet gjør med å videreutvikle kontakten med idrettslagene, administrasjonen i kommunen og det politiske miljøet.

– Vi har dessuten i løpet av 2017 gått gjennom lokalavisa Innherreds Folkeblad Verdalingen fra gamle dager, og funnet ut at stiftelsesdatoen for Verdal idrettsråd er 1. oktober 1969. Dermed blir det 50-årsjubileum i 2019, konkluderer de.

Noen viktige saker

Hele dokumentet med årsmelding, regnskap og budsjett er på 14 sider. Alt kan ikke gjengis her, men en del ting er verdt å nevne:

– Marius Tingstad er blitt medlem i en styringsgruppe for sentralidrettsanlegget, som skal lage en ny anleggsplan som skal til politisk behandling

– Idrettsrådet har deltatt på møter om tildeling av halltimer, og bistått idretten i deres ønske om bedre brukervilkår i Ørahallen. Rådet har også bedt kommunen revidere utleiereglementet.

– Fått gjennomslag for økt driftstilskudd til de andre idrettsanleggene enn sentralidrettsanlegget i Verdal, fra 300.000 til 400.000 kroner.

– Levert uttaelser i en rekke kommunale saker fra idrettens ståsted, alt fra skolestruktur til Trones gård.

Idrettsrådet fremhever ellers at de er fornøyd med kommunens vilje til fortsatt å gi bankgaranti til lokale idrettslag, slik at de kan komme igang med anleggsutvikling før de når helt frem i køen på spillemiddelutbetalingene. Både den storstilte utbyggingen i Blommen skisenter og den nye kunstgressbanen på Vuku stadion er godt igang takket være dette.

Ti på topp og kjentmannsmerke

Verdal idrettsråd er med og samarbeider om Ti på topp i Verdal. Tilbudet har økt i deltakelse fra år til år, og i fjor ble det ny all-time-high med 21.229 navn i bøkene i løpet av sommerhalvåret. Kjentmannsmerket er utvidet fra 37 til 40 poster, og her er det altså nå bedre skiltet og turkasser på samtlige poster. Kjentmannsmerket fyller 50 år i 2020, noe idrettsrådet vil markere.

Et turskiltprosjekt er fullført med merking etter nasjonal standard. Det gjelder steder som Kvernsjøhøgda, Grønningen og Kråksjøen, og flere til.

Ingen slinger i valsen

I en veldig konkret handlingsplan er idrettsrådet nøye med med konkretisering av tiltak, hvem som er med og frister for hvert enkelt av dem.

I spillemiddelprioriteringene fortsetter idrettsrådet med forutsigbarhet.

Ambisjonen til Verdal idrettsråd fremover er å fortsatt være en aktiv medspiller og koordinator mellom idrettslagene og kommunen. Idrettsrådet uttrykker takknemlighet overfor alle medlemslagene, og ikke minst deres ildsjeler og aktive medlemmer for et godt samarbeid - og ser frem til nye utfordringer til det beste for idretten i Verdal.