På håndballbanen scoret Stine Nygård Fagerli (28) fra Verdal og Markabygda et av sine viktigste mål med en baby i magen. Mange kjenner henne fra tiden i den røde spillerdrakta ennå mens Levanger håndballklubb (LHK) spilte i toppserien. Stine Fagerli ble gravid på nyåret i 2014, men spilte ut sesongen. Da Levanger lå under med et mål mot Vipers mot slutten av februar, og det gjensto ti-femten sekunder av kampen, sørget den hardtskytende verdalingen for balanse i regnskapet. Hun reddet kvelden, og et viktig poeng for hjemmelaget. I oktober samme år fødte Stine Fagerli sin første sønn.

Spiller fortsatt håndball

Fire år senere er håndballvirkeligheten en ganske annen. Gleden er minst like stor, men nivået er ikke helt det samme.

I dag spiller småbarnsmoren på det laveste trinnet i seriesystemet i regionen, og har i hele sesongen forsvart sisteplassen for Sømnas seniorlag i 4. divisjon. Sømna kommune ligger i Nordland, ikke langt fra Brønnøysund.

Fordelen er i alle fall at laget ikke kan rykke ned. Pila kan bare gå oppover. Dessuten har medspillerne kanskje også fått med seg en hel del lærdom og impulser fra Fagerlis erfaring fra tiden i LHK.

–Kurven har steget veldig. Tidligere kunne vi tape med 20–25 mål, mens det nå er nede i 4-5-målstap, forteller Stine Fagerli. Optimist av natur, og en som ser positivt på det meste.

Mest for moro

Målet er først og fremst å ha det artig, men også å vinne en kamp i løpet av sesongen. Seieren har riktignok latt vente på seg. Derimot vinner laget på andre fronter.

–Idrettsgleden er desto høyere, fastslår 28-åringen, som nylig var «hjemme» en tur da hun forrige helg spilte kamper mot Skogn og Steinkjer. Uten at det nødvendigvis brakte så meget poengfangst.

Stine Fagerli var bare to år gammel da hun flyttet fra Markabygda til Verdal. Siden håndballkarrieren etter hvert brakte henne inn i Levanger håndballklubb, fikk hun som tjueåring også kjenne litt på levangertilværelsen i bostedssammenheng. Etter at hun under

Da hun fikk anledning til å fortelle om seg selv i en videopresentasjon i forkant av en LHK-kamp, meddelte hun allerede i 2013 at hun skulle flytte til Sømna og bli «bo'nkjerring» og lærer.

Det er med andre ord ingen tvil om at hun holder hva hun lover.

Flyttet til Sømna

Sommeren 2015 flyttet hun sammen med sin Andreas til nettopp Sømna, hvor samboerparet overtok gården fra Andreas' foreldre. Her driver de med melkekyr og ammekyr. I dag er Stine også lærer ved Vik skole i samme kommune. Samboeren møtte hun i 2011 da de begge studerte idrettsfag ved Høgskolen i Nord-Trøndelag (nå Nord universitet).

For vel et år siden, fikk paret sitt andre barn. Og med håndballen som en alltid tilstedeværende hobby, har Stine Fagerli også engasjert seg i trenergjerningen, nå som en del av trenerteamet til G14 på Sømna.

–Holder du deg oppdatert på Verdal og Levanger?

–Ja, jeg følger med en hel del.

–Beste minne fra tiden herfra?

–Jeg blir nesten rørt når jeg snakker om Levanger håndballklubb. Det var som en eneste stor familie, og var en stor trygghet, uansett om du var 16 eller 34 år. Jeg greier ikke helt å sette ord på det, men det var fantastisk.

–Noe du savner da?

–Fra både Levanger og Verdal gjelder det familie og venner.

–Og hva savner du minst?

–Stresset. Mas og jag, og alltid være tilgjengelig for alle. Jeg liker å koble ut noen ganger.

–Hva må til for at du flytter tilbake til Verdal?

–Foreløpig er det ingenting som tilsier at det kommer til å skje.