Det er ikke godt å si om det er Andreas Stjernen sin strålende sesong som har «skylden», men det er i hvert fall ikke tvil om at i venter så har det vært stor aktivitet i levangsbyggens gamle treningsbakker i hoppanlegget i Torsbustaden.

Det var tross alt der 29-åringen la grunnlaget for det som endte opp med OL-gull i laghopp i Pyeongchang.

Tore Svendsen kan fortelle om stor aktivitet helt fra november. Da hadde allerede hoppentusiasten Jan Skevik sørget for hoppklare bakker ved hjelp av snøkanoner.

Etter hvert trengte ikke Skevik hjelp av snøkanonene resten av vinteren. Værgudene sørget for at vi fikk en vinter slik som en vinter egentlig skal være.

Mye snø og flotte forhold i hoppanlegget i Torsbustaden i vinter. Foto: Privat.

Bakkene i Torsbustaden kunne prepareres med mer enn nok natursnø, og dette hjelper naturlig nok på både på hoppinteressen og skiinteressen for øvrig.

I alpinbakken ved siden av kan alpingruppa i Skogn melde om rekordsesong, og ildsjelene der har endelig fått betalt for alle dugnadstimene som er lagt ned.

Tre ganger i uka har det vært tilbud om instruksjon både innen hopp og generelle skiferdigheter for øvrig.

Proff instruktør

Tidligere kombinertløper Lars Ringstad har vært blant instruktørene en av kveldene og gitt kyndig veiledning.

De andre to kvelden har gått litt på rundgang, kan Svendsen fortelle, som selv har tre ivrige sønner i hoppbakken.

Ikke bare Skogn

Hele opplegget er i regi av hoppgruppa i Skogn idrettslag, men hopprekruttene kommer både fra Ekne, Nesset og Frol i tillegg til skogningene selv.

Det har vært opp til 20 unger på enkelte kvelder, og da i alderen helt fra fire år opp til 12 år.

–Onsdagene har vært spesielt populære. Da har det vært også vært tilbud om skileik. Det er jo svært nyttig for hoppingen i og med at man lærer god balansen gjennom bare å leke seg og gjøre ulike øvelser med ski på beina, sier Tore Svendsen.

Tidlig krøkes med lange ski. Åtte år gamle Trym Svendsen på vei opp bakken til nye forsøk. Foto: Privat

I den minste bakken så har det vært mulig å prøve hoppski med langrennsbinding. Dette gjør terskelen lavere for å prøve for dem som har lyst.

For de aller minste så har man i tillegg laget en liten bakke ved siden av med snøhopp, hvor man kan hoppe og holde på som man vil med skiene man bruker til daglig.

God deltakelse

Tre kvelder i løpet av vinteren har Skogn IL arrangert klubbrenn. Dette har vært etter initiativ fra skikretsen.

Etter hvert renn har klubben rapportert inn antall deltakere, og da dette ble summert opp, så viste det seg at Skogn hevdet seg helt i toppen. Hele 27 ulike deltakere kunne de skryte av.

Sist lørdag var hoppere fra Trondheim i sør til Namsos i nord samlet til finale på Steinkjer. Der var også Skogn representert.

Etter rennet var det premieutdeling, hvor tidligere verdensmester Anders Bardal sto for overrekkelsen.

Der ble også de ivrige hopperne fra Torsbustaden satt pris på. Skogn hadde flest deltakere totalt, i tillegg til at de også hadde flest jenter på klubbrennene.

Dermed vakte det gratis hopphjelmer – hele åtte i antallet.

Disse vil bli oppbevart i Torsbustaden, og vil være tilgjengelig for utlån.

Men sesongen er forhåpentligvis ikke over. Skogn planlegger å arrangere avslutningsrenn etter påske, og med en skikkelig såle i bakken så skulle det være fullt mulig å få til.

–Hoppmiljøet har hatt en fin utvikling. Det har mye å si at det er et godt miljø. Foreldrene er også flinke til å bidra, sier Tore Svendsen, før han avslører at de jobber med å få til celebert besøk også.

–Hvis alt klaffer, så kommer det kanskje en nybakt OL-mester og står for premieoverrekkelsene. Vi får se hva vi får til.