Denne helgen og på tirsdag foregår det EM-testløp for de norske orienteringsløperne på Kråkerøy i Fredrikstad. Der deltar flere løpere fra Frol IL, deriblant Paul Sirum.

Under lørdagens mellomdistanse gjorde han et meget godt løp i mellomdistansen. Han fikk da sikret en andreplass, kun ett sekund bak Gaute Hallan Steiwer fra Fredrikstad SK. Den nest beste Frol-løperen ble lagkamerat Jo Forseth Indgaard, som løp inn til en 12.-plass.

Søndag var det klart for langdistanseløp, hvor Yngve Skogstad fra Frol IL løp inn til en andreplass og Paul Sirum ble nummer sju. Frol hadde totalt fem løpere som ble blant de 16. beste.

- Det var en veldig bra dag for oss, noe av det beste vi har fått til hittil, sier Frol-trener Fritjof Sandstad til Innherred.

Norge stiller med totalt seks herrer og seks damer på mellomdistansen og fire herrer og fire damer på langdistansen under skogdistansene i EM. Etter søndagens løp ble det klart at Paul Sirum er tatt ut til EM på mellomdistanse, mens Yngve Skogstad blir førstereserve på langdistanse.

Yngve Skogstad blir førstereserve på langdistanse under EM.

- Gode muligheter for VM

Sandstad påpeker at det på grunn av en vinter med mye snø har vært en krevende oppladning til helgens løp. Derfor var han meget imponert over innsatsen til utøverne.

- Vi har ikke fått trent mye i terreng, så jeg er veldig imponert over at utøverne presterer så godt som de gjør i dag. Hvis vi kunne ha trent mer i bart terreng i forkant, ville vi fort hatt en løper til i EM. Men nåløyet er trangt, så vi er fornøyd likevel, sier han.

Frol-løperne vil nå bruke de kommende ukene til å trene til timila i Stockholm, som går av stabelen den siste helgen i april.

- Det er en av verdens største stafetter, så vi har store forhåpninger der, sier Sandstad.

Deretter følger EM i Sveits i starten av mai.

- Og så er det nye tog som går, deriblant VM, hvor vi også har gode muligheter til å få med løpere, sier treneren.