Til helga skal hopperne boltre seg over to hele dager i Torsbustaden. Vårhopprennet våkner til liv igjen. Først samles utøverne til åpen trening, hvorpå det blir renn på søndagen. Meteorologene bærer bud om de flotteste forhold.

–Alle som ennå ikke har vært på «Min idrett» og meldt seg på, kan melde seg på ved oppmøte i Torsbustaden. Enten på lørdag, eller fram til rennet søndag, forteller Jan Skevik. Han står selv for resultatservicen i helga, men har gjennom hele vinteren også vært mannen som utrettelig har stått på for å holde anlegget hoppklart. Helg som ukedager.

Andreas Stjernen kommer

De tidligere storhopperne Hroar Stjernen og Rolf Åge Berg dukker opp, denne gang som henholdsvis rennleder og bakkesjef. Ellers vil OL-vinner i laghopp, og vinner av vinterens skiflygingscup, Andreas Stjernen være til stede under arrangementet. Han vil inspirere de unge, samt dele sine råd og erfaringer.

Alle bakker opp til K45 prepareres og settes i stand. Og skulle du være helt i startfasen av karrieren, og synes at den minste timetersbakken fortsatt er for stor, vil arrangørene også legge til rette og bygge et mindre snøhopp for de aller yngste.

–Vi har ski til utlån med bindinger som passer langrennssko, hvis det er noen som vil komme og prøve seg på lørdag, forteller Skevik.

Må ikke være fra Skogn

Selv om den stabile vinteren vi har lagt bak oss har fått det til å gro i hoppbakkeanlegget igjen, hadde Skevik veldig gjerne sett at også naboklubbene dukket opp. Det trenger på ingen måte stå Skogn IL på ryggen til dem som prøver seg. Her er det åpent for alle.

–Ekne, Markabygda eller Stiklestad for den del. Kom gjerne, oppfordrer Jan Skevik, og henvender seg til alle hoppglade, uavhengig av klubbtilhørighet.

Under vårhopprennet søndag, fyres det for øvrig opp en grill.

–Når det ennå er såpass med snø og fine forhold, må det være fint å tilbringe en dag i Torsbustaden, foreslår Jan Skevik.

Vårhopprennet i Torsbustaden har en rikholdig historie, og på sitt mest populære samlet det en lang rekke utøvere i alle aldre fra hele Midt-Norge. Med noen snøfattige vintere, har rekrutteringen lidd, og det er noen år siden forrige gang vårhopprennet gikk av stabelen. Nå er det altså duket for en reetablering, og kanskje ser vi starten på en ny æra.

Både Andreas og Hroar Stjernen vil være til stede under vårhopprennet i Torsbustaden søndag. Foto: Erlend Aune